Richter cikkek


Lemondott Bogsch Erik

Lemondott Bogsch Erik 

Az utód Vizi E. Szilveszter.
A nagy részvényindexek éves, évtizedes vagy abszolút rekordon állnak, a BUX is húz

A nagy részvényindexek éves, évtizedes vagy abszolút rekordon állnak, a BUX is húz 

Januárban az OTP volt a legnépszerűbb.
Megy a matek: ekkora terhet jelent az új sarc a nagy gyógyszergyártónak

Megy a matek: ekkora terhet jelent az új sarc a nagy gyógyszergyártónak 

A Richter Gedeon Nyrt. várhatóan mintegy 8 milliárd forint extraprofitadót fizet 2024-ben.
Fogamzásgátlókkal tör be a kínai piacra a Richter

Fogamzásgátlókkal tör be a kínai piacra a Richter 

A Richter és a Mithra kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá estetrol tartalmú készítmények forgalmazásáról Kínában.
A Mol-ra és az OTP-ra is szebb idő vár

A Mol-ra és az OTP-ra is szebb idő vár 

BÉT - Emelkedő forgalomban csökkent a héten a BUX.
Amerika gazdasági eredményei bizakodóvá tették a befektetőket

Amerika gazdasági eredményei bizakodóvá tették a befektetőket 

BÉT - Emelkedett a héten a BUX.
Fontos döntés: jóváhagyták a Richter egyik készítményét

Fontos döntés: jóváhagyták a Richter egyik készítményét  

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében.
Jó formában a magyar tőzsdeindex

Jó formában a magyar tőzsdeindex 

Továbbra is 55 ezer pont felett a bux index.
Nőtt a nagy magyar cégek értéke

Nőtt a nagy magyar cégek értéke 

BÉT - Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten.
Nem jó a befektetők hangulata a világban

Nem jó a befektetők hangulata a világban 

BÉT - Csökkenő forgalomban nőtt a BUX a héten.

Csúcsközelben a magyar tőzsdeindex 

BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten.

Szépen húznak a befektetők 

BÉT - Emelkedő forgalomban nőtt a BUX a héten.

Céget vett a Richter 

A Richter Gedeon Nyrt. megállapodást kötött a rotterdami székhelyű IQ Medical Ventures céggel, a Giskit MD B.V. részvényei 100 százalékának megvásárlásáról.

Történelmi júniusa volt a tőzsdének 

Tőzsdére lépett a BÉT.

A Mol hasított a héten 

BÉT - Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten.

A legpesszimistább várakozásokot meghaladta a Richter vesztesége az utolsó negyedévben 

Várakozásoknál kisebb mértékben nőtt a Richter nyeresége 2022-ben.

Külföldi céget vett a Richter  

Több mint 14 milliárd forintért.

Kivonul Romániából a Richter 

A Richter eladja a romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát.

Jó hírt közölt a Richter 

Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a Richter nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz - mondta Orbán Gábor vezérigazgató a gyógyszeripari vállalat második negyedéves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón.

Nem szépen teljesített a BUX a héten 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkenő forgalom mellett esett a héten, a BUX 39 659,23 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásnál 187,41 ponttal, 0,47 százalékkal alacsonyabban. A forgalom az előző heti 46,99 milliárd forintról 40,24 milliárd forintra csökkent, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Meglepetés, az ukrajnai háború sem rendítette meg a Richtert 

A Richter Gedeon Nyrt. idén az első negyedévben 37,906 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 40,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szépen megdobta a Richter árfolyamát, hogy sztárgyógyszerét Kanadában is engedélyezték 

A Richter partnere, az AbbVie (NYSE: ABBV), egy világméretű, kutatás-fejlesztésre alapozott gyógyszeripari vállalat bejelentette, hogy a Kanadai Egészségügyi Hatóság (Health Canada) engedélyezte felnőttek számára a Vraylar® monoterápiában történő alkalmazását az I. típusú bipoláris betegség mániás, kevert és depressziós epizódjainak akut kezelésére, továbbá a skizofrénia kezelésére szintén felnőttek számára.

A Richter mára a közép-európai régió egyik legnagyobb vállalata lett, most új irodaépület építésébe kezdtek 

Letették a Richter Gedeon Nyrt. új központi irodaépületének alapkövét kedden Budapesten, a 17 400 négyzetméter alapterületű komplexum a tervek szerint 2023 decemberére készül el, a beruházás tervezett összköltsége 15 milliárd forint.

A magyar gazdaságot, az OTP-t és a Richtert is sújtaná a háború 

Míg Oroszország és Ukrajna nem tartozik Magyarország fő kereskedelmi partnerei közé – a részesedésük együttesen sem több 4,5 százaléknál –, addig a Richter kitettsége közel 20, míg az OTP Banké 15–16 százalékos. Ám annak hatása nem számszerűsíthető, hogy a háború kitörése miatt veszélybe kerülnének az Oroszország felől érkező energiaszállítások, az esetleges ukrán exodus pedig a hazai munkaerőpiacot érinthetné érzékenyen.

Zöld utat kapott a Richter – új piacon jelenhet meg egy fájdalomcsillapító 

A Richter Gedeon Nyrt. és svéd partnere, a Palette Life Sciences AB méhen belüli fájdalomcsillapítója, a Lidbree nemzeti forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban - közölte a Richter a tőzsde honlapján.

Richter-vezér: ellenszélben haladunk 

Nehéz időszakon van túl a Richter Gedeon Nyrt. A cég életében nem sűrűn fordul elő, hogy egyszerre több fronton is akadályokba ütközik. Most ez történt, egy készítményükkel kapcsolatos uniós vizsgálat, illetve a gyógyszerek egyedi azonosításának bevezetése nagy nyomást helyezett az eredményességükre. A cég ennek ellenére sikeres harmadik negyedéves eredményekről számolt be a közelmúltban, és rövid és középtávon is bíztatóak a növekedési kilátások. Orbán Gáborral, a Richter vezérigazgatójával beszélgettünk.

Ellenszélben haladnak 

Már a standokon a megújult Piac & Profit következő száma.

8-9 százalékos bevételnövekedést vár a Richter 

A gyógyszergyártó javaslatokat tett a kormánynak a hazai egészségipar fejlesztésére.

Japánban is forgalmazhatja a Richter a csontritkulás elleni készítményét 

Távol-keleti szigetországi licencpartnere ugyanis megkapta a forgalombahozatali engedélyt az illetékes japán minisztériumtól.

Ausztráliában is elérhető lesz a Richter terméke 

A Richter Gedeon Nyrt. (“Richter”) és a Seqirus Pty Ltd (“Seqirus”) a mai napon bejelentették, hogy kizárólagos licenc szerződést írtak alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására. A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, a Seqirus törzskönyvezi és értékesíti a készítményt Ausztráliában és Új-Zélandon. A Richter a szerződés aláírásakor, valamint a későbbiekben mérföldkő bevételekben fog részesülni.

Új orális fogamzásgátlót forgalmaz a Richter 

A Richter Gedeon Nyrt. valamint a Mithra Pharmaceuticals a mai napon bejelentették, hogy licenc és szállítói megállapodást kötöttek egy, a Mithra által Estelle márkanév alatt kifejlesztett, 15mg estetrol-t és 3mg drospirenone-t tartalmazó kombinált fogamzásgátló értékesítéséről.

Richter: komolyan vesszük a betegek biztonságát 

Mindenben együttműködik az Európai Gyógyszerügynökséggel a Richter Gedeon, hogy mihamarabb tisztázódhasson, hogy a cég méhmióma elleni készítménye nem okozhatott májkárosodást. A vizsgálat és az ideiglenes intézkedések azonban komoly hátrányt jelentenek a cégnek.

A Richter lehet a nap nyertese 

Az egész heti esés után ma talán már elindulhat végre az emelkedés a tőzsdéken. Az Erste elemzői szerint a nap nyertese a Richter lehet miután bejelentették, hogy még ebben a hónapban lebonyolítják a részvény felaprózását.

Jót jelentett a Richter 

Tovább kúsztak felfelé az indexek, de a dinamika mára kifulladt, sőt Budapesten még előbb, mint külföldön - jelezték reggeli kitekintőjükben az Erste elemzői.

A Richter újabb vegyesvállalatot alapít Kínában 

A Richter Gedeon Nyrt. hétfőn jelentette be, hogy marketing partnere, az Rxmidas Pharmaceuticals Co. Ltd. tulajdonosaival megállapodásokat írt alá, amelyek eredményeképpen átalakul és megerősödik jelenléte a kínai gyógyszerpiacon.

Bevételnövekedésre számít idén a Richter 

A Richter Gedeon Nyrt. euróban számolva a bevétel 3 százalékos növekedését várja az idén, nagyjából hasonlót a tavalyi 2,8 százalékos bővüléshez. Bogsch Erik vezérigazgató budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön elmondta, hogy Magyarországon várhatóan 2013-ban is tovább csökken a forgalom, itt az árbevétel 5-10 százalékos visszaesésével számol a cég forintban.

Ingyenes szűrővizsgálatok három magyar városban! 

Ősszel folytatódik a Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programja, amely arra bíztatja az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében. Az akció különlegessége, hogy a város lakosai részvételükkel növelik a Richter által a helyi kórház számára felajánlott adomány összegét.

Matolcsy: Adóról egy szót sem! 

Magyarország legyen a térség, az EU egyik, vagy éppen legversenyképesebb országa az adózás, az adóbürokrácia, az élőmunkát terhelő járulékok terén - hangzott el a Richter Gedeon NyRt. fennállásának 110. évfordulóját is köszöntő, a biotechnológia aktualitásait megvitató konferencián.

Richter Gedeon az év történelmi üzletembere 

A Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) Richter Gedeont, a magyar gyógyszeripar és a Richter gyógyszergyár megalapítóját választotta az év történelmi üzletemberének. Ebből az alkalomból a MOSZ és a Richter Gedeon Nyrt. tudományos ülést rendezett Richter Gedeon - innováció címmel a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében szeptember 10-én. Az ülés záró programjaként a MOSZ Richter Gedeon érdemeinek elismeréseként emléktáblát adott át Bogsch Eriknek, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójának..

Tőzsde: Komoly aggodalomra semmi ok! 

USA: A stagnáló személyi kiadások és a lakásértékesítési adatok küldték a negatív tartományba az indexeket - Tegnap tovább emelkedett az olaj, miután sok autó kelt el júliusban és gyengült a dollár, de az arany is drágul - Ázsia: Mínuszban az indexek - Ma reggel erősödött a dollár és a jen, a forint gyengült - A Richter várakozásai a jövőre vonatkozóan - Ma további csökkenés lehetséges a hazai parketten.

A Richter a négy éves csúcsa felé menetel 

USA: Lokális csúcson az indexek Bernenke beszédének és a makroadatoknak köszönhetően - Hatalmas rally bontakozott ki tegnap az olaj piacán, az arany egyelőre egy helyben toporog - Ázsia: Csak a Shanghai Composite volt mínuszban ma reggel - Gyengült tegnap a dollár, erősödött a forint, az USD/JPY nem változott jelentős mértékben - Várakozásokat felülmúló 2Q10 eredmény a Richtertől - Az emelkedés folytatódására számítunk a hazai parketten.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak 

A fogyasztói élmény és a színvonalas szoftveres támogatás is fontos szempont lett a vásárlók körében a KPMG kutatása szerint.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo