Bmi cikkek

hirdetés

Óvatosak a feldolgozóiparban

Óvatosak a feldolgozóiparban

 A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított januári értéke 55 pont.
A gödör alja felé közelít az euróövezet gazdasága

A gödör alja felé közelít az euróövezet gazdasága

Lassult az euróövezet gazdasági teljesítménycsökkenése decemberben.
Hiány van acélból és chipből

Hiány van acélból és chipből

Lendületes bővülést mutat decemberben a Beszerzési Menedzser Index (BMI).
Fél éve nem talál magára az euróövezet feldolgozóipara

Fél éve nem talál magára az euróövezet feldolgozóipara

Decemberben a korábbinál lassabb mértékben, de tovább csökkent az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye.
Lassuló növekedést jelez a feldolgozóipar

Lassuló növekedést jelez a feldolgozóipar

Mérsékeltebb bővülés novemberben.
hirdetés
Jó hír, emelkedett az euróövezet beszerzésimenedzser-indexe

Jó hír, emelkedett az euróövezet beszerzésimenedzser-indexe

Mérséklődött az euróövezet gazdasági teljesítménycsökkenése novemberben.
Javultak a feldolgozóipari kilátások

Javultak a feldolgozóipari kilátások

Októberben a beszerzésimenedzser-index szezonálisan kiigazított havi értéke 56,4 pontra emelkedett a szeptemberi 49,6-ról.
Erősödik a vállalatokra nehezedő költségnyomás

Erősödik a vállalatokra nehezedő költségnyomás

Az euróövezeti GDP csökkenésére utal az év hátra lévő részében a londoni S&P Global gazdaságkutató intézet gazdasági teljesítménymutatója.
Siralmas teljesítményt nyújt az euróövezeti feldolgozóipar

Siralmas teljesítményt nyújt az euróövezeti feldolgozóipar

Szeptemberben a vártnál nagyobb csökkenéssel 2020 júniusa óta a leggyengébb teljesítmény alakult ki az euróövezeti feldolgozóiparban.
Újabb jel, hogy egyre nagyobb a baj

Újabb jel, hogy egyre nagyobb a baj

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szeptemberi értéke 49,6 pontra esett az augusztusi 57,8-ról.
hirdetés

Ismét pocsék hír jött a tengerentúlról

Már a harmadik egymást követő hónapban csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye.

Siralmas a helyzet az eurózónában

Szeptemberben a vártnál jobban csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye.

Még mindig szépen teljesít a magyar gazdaság, igaz lassul a növekedés üteme

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke: 57,8. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizenhatodik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A további növekedést jelző júliusi érték után az index értéke kisebb, de augusztusban is bővülést jelez.

A recesszió felé indult az euróövezet

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent és zsugorodni kezdett az euróövezet gazdasági teljesítménye a londoni S&P Global gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzserek között végzett felmérésének publikált előzetes adatai alapján.

Váratlan rossz hír Magyarországnak

Júliusban váratlanul csökkenésnek indult a német gazdaság teljesítménye a londoni S&P Global gazdaságkutató intézet (korábban IHS Markit) felmérésének publikált előzetes eredményei szerint. A feldolgozóipar teljesítménye két éve az első alkalommal csökkent, a szolgáltatóiparé hét hónapja.

A válság ellenére is nőtt az euróövezet gazdasága

Lassult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének kedden ismertetett végleges adatai szerint.

Pozitív jeleket ad az orosz gazdaság

Az orosz szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 51,7 pontra erősödött júniusban a májusi 48,5 pontról.

Feltámadt a kínai gazdaság

Lendületesen növekedett a kínai szolgáltatóipar teljesítménye júniusban, miután a kínai hatóságok feloldották a koronavírus-járvány legutóbbi hullámának megfékezésére alkalmazott, gazdaságbénító korlátozások jelentős részét.

Egy kicsit javultak az üzleti kilátások Magyarországon

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított májusi értéke: 51,5. A korábbi májusi értékekkel összevetve az idei érték kisebb, mint a hosszú távú májusi átlag (52,1), az előző három év e havi értékeinek átlagát viszont felülmúlja (51,0).

Továbbra is repeszt az amerikai gazdaság, bár az ütem csökkent

Lassult az amerikai gazdaság teljesítményének növekedési üteme májusban a londoni S&P Global (korábban IHS Markit) gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) előzetes értékelése alapján.

Fordult a kocka az euróövezet országaiban, megkezdték a gazdasági növekedést

A várt lassulás helyett gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése áprilisban a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének előzetes értéke szerint.

Hosszabb szállítási idővel és áruhiánnyal néznek szembe a feldolgozóipari vállalatok

Miközben a válaszadók az előző hónaphoz képest tizenkettedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be, a Beszerzési Menedzser Index szezonálisan kiigazított márciusi értéke 57,6 pontot ért el. 

Továbbra is gond van az ellátási láncokkal

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított októberi értéke: 53,1 pont volt, ennek alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest hetedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be, két hónapos szűkülő trendet megszakítva - közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Lassan, de folytatódik a bővülés a magyar gazdaságban

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított szeptemberi értéke 52,1 pont volt, ennek alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest hatodik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.

Kitart az optimizmus a magyar feldolgozóiparban

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júliusi értéke 55,6-ra emelkedett a júniusi 55 pontról.

Fény az alagút végén? Imét növekedést jelez a BMI

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke 50,8 pont volt, ami nagyobb a márciusi 48,8-nál, de a hetedik legalacsonyabb áprilisi érték 1995 óta - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Kedvezőtlenebb folyamatok: mit mutatnak a márciusi számok?

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 48,7 pontra csökkent a februári 49,0-ről - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság.

Megtört a trend - rosszabb februári adatok jöttek

Enyhén kedvezőtlen adatokról számolt be a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság.

Mit mutat a BMI? Itt vannak a számok

A januári beszerzésimenedzser-index szezonálisan kiigazított értéke 54,9 pontra emelkedett a decemberi 51,6-ról, és az eddig mért hetedik legmagasabb januári érték lett.

Enyhe bővüléssel zárt 2020

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított tavaly decemberi értéke a novemberivel azonos 51,1 pont, azaz a válaszadók az előző hónaphoz képest harmadik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be és a mutató a növekedést a visszaeséstől elválasztó 50 pontos küszöb fölött maradt - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Van remény? Egyre jobbnak látják a magyar gazdaságot

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított értéke 51,9 pontra emelkedett novemberben az előző havi 50,2 pontról.

Érezhető a javulás? Ezt mutatják a számok

A Beszerzési Menedzser Index szezonálisan kiigazított októberi értéke 50,1 pont lett.

Fény az alagút végén? Így látják a magyar gazdaságot a vállalatok

A márciusi beszakadás, majd az áprilisi és májusi pesszimizmus után úgy tűnt a nyáron, hogy a vállalatok már látják az alagút végét, és fellendülést jelzett a Beszerzési Menedzserindex (BMI). A legfrissebb szeptemberi érték azonban ismét óvatosságra int.

Augusztusban optimizmus volt, szeptemberben visszatér a depresszió?

A beszerzési menedzser indexek Európa-szerte optimizmusról árulkodtak. Ugyanakkor az adatfelvételi időpontokban vélhetőleg még kedvezőbb járványügyi adatok lehettek, így szeptemberben könnyen jöhet egy újabb visszaesés.

Kezd magára találni a magyar gazdaság

Egyelőre folytatódik a némileg erősebb ütemű bővülés, a beszerzésimenedzser index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke 52,8 a júliusi 51,1 érték után - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A járvány után: már átlendültünk a mélyponton

Az elmúlt hónapok erős pesszimizmusa után a júliusi Beszerzési Menedzserindex minimális élénkülést mutat. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által számolt index azt jelzi, hogy a mélyponton átlendültünk, de az érték alulmúlja az elmúlt évi számot és a korábbi három év átlagát is.

Mekkora a pesszimizmus a magyar gazdaságban?

Nagyot javult, de továbbra is pesszimizmust jelez a beszerzésimenedzser-index (BMI), amelynek szezonálisan kiigazított júniusi értéke 47,0 százalékra emelkedett az előző havi 40,7 százalékról. A BMI üteme tehát továbbra is a növekedést a visszaesésétől elválasztó 50,0 pont alatt maradt, még mindig szűkülést mutat.

Siralmas képet mutat a magyar ipar

Továbbra is nagyon erős szűkülést mutat az áprilisi beszerzésimenedzser-index (BMI), a válaszadók az előző hónaphoz képest is kedvezőtlen folyamatokról számoltak be, de a 33,6 pontos érték magasabb a márciusi 28,5 pontál - közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Ekkora zuhanás sem volt még

Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúra-indexe, nyilvánvalóan a járvány gazdasági hatásai következtében. Az üzleti bizalmi index mintegy 25, a fogyasztói közel 40 ponttal esett. A világgazdasági válság időszakában, 2009 első felében ugyan voltak már ennél lényegesen pesszimistábbak is a várakozások, de a GKI konjunktúraindexe egyetlen hónap alatt még sohasem csökkent 10 pontnál jobban.

Elérte a magyar feldolgozóipart a koronavírus

Durva csökkenést mutat a máciusi beszerzésimenedzser-index. 

Meglepően erős lett az év végi BMI

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított decemberi értéke 53,9, ez alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. 2018-ban a trend végig kedvező képet mutatott, ami folytatódott 2019-ben is - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Lendületbe jött a feldolgozóipar – mi drágult a legjobban?

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke 53 pont volt az októberi 52 pont után. Eszerint a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Átlag alatti a szeptemberi beszerzésimenedzser-index

Az elmúlt három évben csak egyszer, 2019 júliusában volt alacsonyabb az értéke.

Lassult a növekedés júniusban

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 53,0 pont volt, alacsonyabb a májusi 55,4 pontnál, az ütem továbbra is a gazdaság bővülését jelzi, de az előző havinál enyhébb ütemben - közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Évek óta nem volt ilyen jó az évzárás

Az elmúlt évek átlagához képest kedvezőbb hangulatban zárták az óévet a magyarországi vállalkozások – derült ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság adataiból.

Visszatért a megszokott bővülési ütem

Az előző hónaphoz képest a gazdasági élet szereplői kedvezőbb folyamatokról számoltak be augusztusban a Magyar Logisztikai, Beszerzési, és Készletezési Társaság (MLBKT) Beszerzési Menedzser Index felmérése szerint.

Újabb jel, hogy lassul a magyar gazdaság

Márciusban lassuló bővülést jelzett a beszerzésimenedzser-index (BMI), amelynek szezonálisan kiigazított értéke 51,7 pontra csökkent a februári 54,6 pontról - közölte pénteken a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A jelentés szerint a korábbi márciusokkal összevetve az idei érték alacsonyabb a hosszú távú márciusi átlagnál (52,1), és alulmúlja az elmúlt három év átlagát (54,0).

Csaknem két éve növekedünk

Immáron huszonharmadik hónapja sorozatosan bővülésre áll a zászló a magyar gazdaságban – ez derül ki az MLBKT által számított beszerzési menedzser indexből (BMI). nemcsak a vállalatok megrendelései, hanem a foglalkoztatottsági mutatók is emelkedtek.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
hirdetés
Generációváltás: jeles!

Generációváltás: jeles!

Interjú Farkas Péterrel, a Nelson Flotta ügyvezető igazgatójával.

Költségkímélés

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Bár a kislakások még ezekben a nehéz hónapokban is kelendőnek bizonyulnak, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ebből még nem következik, hogy 2023 a garzonok éve lesz a lakáspiacon.

Adózás

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

 Tartósan milliós nagyságrendű veszteséges működése, és az áfabevallásban lejelentett, beszállítói adatok miatt rendeltek el ellenőrzést.

Cégblog

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

 Tartósan milliós nagyságrendű veszteséges működése, és az áfabevallásban lejelentett, beszállítói adatok miatt rendeltek el ellenőrzést.

Klímablog

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

A mélyebb rétegekben, azaz 6-10 méter mélységben nagyobb arányban vannak jelen az 1 mm-nél kisebb mikroműanyagok, mint a felszínen.

Gazdaság

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Bár a kislakások még ezekben a nehéz hónapokban is kelendőnek bizonyulnak, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ebből még nem következik, hogy 2023 a garzonok éve lesz a lakáspiacon.

Társadalom

Elszomorító adat: csak a románok és a bolgárok keresnek nálunk rosszabbul

Elszomorító adat: csak a románok és a bolgárok keresnek nálunk rosszabbul

A hazai keresetek az EU sereghajtói között vannak, a helyzet 2010 óta alig javult – derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzéséből. 

Infokom

Kevesebb mobil és számítógép fogy

Kevesebb mobil és számítógép fogy

A személyi számítógépek, táblagépek és mobiltelefonok kiszállítása az idén várhatóan 4,4 százalékkal, 1,7 milliárdra csökken globálisan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo