hirdetés

Amerika vagy Oroszország? Most kell dönteni

Putyin tárt karokkal várná a nyugati turistákat, köztük a magyarokat is. Legalábbis ilyen irányú terveket készítettek elő Moszkvában.

hirdetés

A Prensa Latina közölte, Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította a külügyminisztériumot és a belügyminisztériumot, hogy hozzanak létre egy olyan - külföldiekre vonatkozó - vízummentességi rendszert, amely nem tartalmazza a viszonosság elvét – jelentette a Kreml. Az elnök utasítása szerint más országok azon állampolgárai vízum nélkül léphetnének be az országba, akik turisztikai, üzleti és oktatási céllal utaznak Oroszországba, valamint sport- és kulturális rendezvényeken vesznek részt – tájékoztatott a hivatalos kormánysajtó. Gyakorlatilag más régiókra is kiterjesztenék azt a már bevált szentpétervári eljárást, ami szerint vízummentességet kapnak és ideiglenes tartózkodásra jogosultak a tengerjáró hajókon utazó szervezett csoportok. A viszonosság elvének figyelmen kívül hagyása pedig azt jelenti, hogy ezt a lehetőséget megkapnák „a nem barátságos“ országokból (amilyenek az uniós tagállamok és nyugati szövetségeseik, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok) érkezők is. Emellett meghosszabbítanák a többszöri belépésre jogosító turistavízumok érvényességét, és lazítanának a határellenőrzéseken is.

Nehéz döntés előtt állunk (Fotó: Depositphotos)Nehéz döntés előtt állunk (Fotó: Depositphotos)

További jó hír a Putyin rajongóknak, hogy központot nyitott a Wagner zsoldoscsoport vezetője Szentpéterváron. A Wagner magánhadsereg létezését, amelyet sokáig tagadtak Oroszországban, az ukrajnai háború kitörése után ismerték el hivatalosan is Moszkvában. A központot a népi egység ünnepnapján nyitották meg. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport mögött álló orosz üzletember közölte, hogy a Wagner Központ ingyenes működési teret bocsát feltalálók, tervezők, IT-specialisták, kísérleti vállalkozások és start-upok rendelkezésére. Mint mondta, a cél az, hogy az épületegyüttes "kényelmes környezetet biztosítson az új ötletek generálásához Oroszország védelmi képességeinek javítása érdekében, beleértve az informatikát is".

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo