hirdetés

Forráshiánnyal küzdenek a fiatal vállalkozók

A fiatal vállalkozók kétharmada küzd forráshiánnyal nemzetközi szinten. Mintegy felük szerint az új, innovatív finanszírozási források és az adókedvezmények jelenthetnek megoldást pénzügyi gondjaikra – derül az EY legfrissebb nemzetközi felméréséből, amelyben ezer, negyven év alatti üzletembert kérdeztek meg.
hirdetés

Kép: SXC

A fiatal vállalkozók 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nehéz a forráshoz jutás. Ez különösen bonyolult azok számára, akik új szolgáltatást vagy terméket szeretnének bevezetni a piacra. 49 százalékuk úgy véli, hogy az új, innovatív finanszírozási források segíthetnek pénzügyi gondjaikon. Ezek közé tartozhatnak például a közösségi és a mikrofinanszírozási formák – derül ki az Ernst & Young felméréséből, amelyben ezer, negyven év alatti vállalkozót kérdeztek meg a világ 20 legfejlettebb országából.

„A vállalkozók, különösen a fiatal üzletemberek sikere alapvető fontosságú az Európai Unió gazdasága számára, ahol az új munkahelyek 85 százalékát a vállalkozások biztosítják. Az EY felméréséből is kitűnik, hogy nemcsak az üzletmenetben kell innovatívnak lenniük a vállalkozóknak, hanem a korábban kevésbé alkalmazott finanszírozási formákat is meg kell találniuk a talpon maradás és a fejlesztés érdekében. Igaz ez Magyarországra is, ahol egyre bővül az alternatív források skálája, mint például a Jeremie és más finanszírozási programok” – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.

A nemzetközi válaszadók legtöbbje, 41 százaléka szerint a kormányzatok adókedvezményekkel segíthetnék forráshoz jutásukat. A lista második helyén az egyszerűbb szabályozási környezet, harmadikon a kockázati tőkebefektetésekre vonatkozó adókedvezmény szerepel.

A fiatal vállalkozók 77 százaléka tagja valamilyen klubnak, vagy az EY Az év üzletembere programhoz hasonló támogató szövetségnek. A felmérés szerint ez kulcsfontosságú lehet a fiatal vállalkozók számára, hiszen az üzleti mentorral rendelkezők mindössze 22 százaléka bukik bele a vállalkozásba. Akiknek nincs ilyen hátországa, azok között 50 százalék ez az arány – derül ki az EY jelentéséből.

hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo