hirdetés

Egy biztos módszer a pénzügyi mérleg javítására

A feldolgozóiparban az egyik legbiztosabban megtérülő beruházás még mindig az adminisztratív és a működési folyamatok újraszervezésében keresendő – áll a Mint Jutras kutatócég felmérésben. Az elemzés szerint a mostani új megoldások szinte mindig beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, és két, legfeljebb három év alatt megtérülnek.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A feldolgozóipari cégek vezetői számára mindig kényes kérdés, mennyi idő alatt térülnek meg a cég működési folyamatainak újraszervezését, adminisztrációjának automatizálását célzó fejlesztéseik, és ezek beváltják-e a várakozásokat.

Újratervezés! Változni muszáj
Nemcsak autóvezetéskor igaz, hogy sok felesleges tekergéstől menekülhetünk meg célirányos újratervezéssel, nincs ez másként egy vállalat irányítása esetén sem. Igaz, itt nem segít a GPS. 2008 óta a kis- és középvállalkozások folyamatosan irányváltásra kényszerülnek a túlélés érdekében. Miként tudjuk ezt a leghatékonyabban tenni? A Piac&Profit témában készült összeállítása innen érhető el!
A kutatás tapasztalatai szerint a feldolgozóipari cégek többsége a hatékonyság általános javulását, a költségek csökkenését és a további növekedést várja el egy átszervezéstől − ismertette a felmérés eredményeit az LLP Dynamics projektvezetője. Veress Nóra hozzátette, a svéd Mint Jutras felmérése azonban azt is mutatja, csak másodlagos haszon az üzleti folyamatok szabványosítása, a növekvő ügyfélélmény, a szorosabbá fonódó szinergia és a rugalmasság javulása. Tehát a feldolgozóiparban csupán ezek miatt nem szokás komolyabb fejlesztést elindítani, de jó, ha ezek is járulnak hozzá.

A vezetőknek biztosan nem kell csalódniuk a most terjedő újjászervezési módszerekben. A vizsgálat kimutatta, hogy a modern megoldások bevezetése után a termelés átlagosan 6 százalékkal nőtt, míg a működési költségek 11, az adminisztratív kiadások pedig 6 százalékkal csökkentek. A raktározási költségek 10 százalékot estek, a forgási ciklus 8 százalékkal lett rövidebb. Multinacionális vállalatok esetében ezek a számok még látványosabbak, a kibocsátás 16 százalékkal nőtt, a működési költség 19 százalékkal csökkent, 15 és 19 százalékkal alacsonyabbak lettek az adminisztratív és raktárköltségek, egy-egy termelési ciklus ideje pedig átlagosan 16 százalékkal lett rövidebb.

A helyzet a megtérülési mutatóknál is kedvező − mondta el a projektvezető. A felmérés szerint a beruházások 53 százaléka már a második év végére megtérül, a harmadik évben pedig ez az arány már 85 százalék. Az egy évnél rövidebb megtérülési idő viszont nem jellemző, és mindössze a projektek 16 százalékának megtérülése húzódik három évnél hosszabbra.

Az adatok és következtetések több mint 900, különböző feldolgozóipari cég válaszaiból készültek, és a saját hazai és kelet-európai tapasztalataink is alátámasztják az eredményeket − hangoztatta Veress Nóra. Az általunk kínált ERP-rendszerek felhasználóinak visszajelzései alapján a vállalati folyamatok újragondolása, még pontosabb szervezése még mindig az egyik legjobban megtérülő befektetés, tulajdonképpen kézenfekvő, biztos megoldás a pénzügyi mérleg javítására.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo