Jövőre jön az e-Golf, annyiért mint a dízel

A Volkswagen 2019 végére elektromos Golfot hoz forgalomba, ugyanannyiért, amibe a kocsi dízelmotorral kerül. A konszern vezérigazgatója szerint nem a földgáz- vagy az energiacellás meghajtás a megoldás, a jövő az elektromos autóké.

Herbert Diess nyilatkozata szerint középtávon fontosak maradnak a „tiszta”, alacsony szennyezőanyag-kibocsátású benzin- és dízelmeghajtású járművek. E motorok fejlesztése mindenesetre – a hibridmegoldások miatt is – egyre bonyolultabb és költségesebb lesz. Az energiacella alkalmazásánál meggondolandó, hogy kevéssé hatékony, mert a hidrogénmeghajtáshoz háromszor annyi energiára van szükség, mint az elektromos kocsiknál.

Új utakra lép az új főnök

Ezért döntött már sok ország a villanyautó mellett, és építik ki ahhoz az infrastruktúrát. A VW konzorcium keretében Európa-szerte épít fel gyorstöltő-hálózatot, annak állomásai a jövő év végére 120 km-ként elérhetők lesznek. Hasonló hálózatok kiépítése folyik az Egyesült Államokban és Kínában is.

A VW vezetője elmondta: vállalatuk elektromos autók új nemzedékét fejlesztette ki, amelyek egyértelműen felülmúlják a jelenlegi e-kocsikat mind a megtehető távolság, mind a helykínálat és az ár tekintetében is.

2019 végén kerül forgalomba a Golf méreteinek megfelelő kocsi, amellyel 550 km-t lehet megtenni, s körülbelül annyiba kerül majd, mint egy dízel-Golf. Autósok, akik évente több tízezer kilométert tesznek meg, továbbra is dízelt használnak majd, de sokak számára, akik csak évente 2-3 alkalommal tesznek hosszabb utat, az e-autó teljesen kielégítő lesz.

Villanyautó: káosz és átverés az utakon
Káosz és túlárazás jellemzi az elektromos autók feltöltésének német piacát. Kevés az állomás és akár 300 százalékos árkülönbségek is lehetnek.
A Volkswagennek mind a négy márkája  közös, moduláris alapon gyártja majd ezeket a villanyautókat, az első ütemben 15 milliót. Ezek között a prémium márkák típusai mellett ott lesznek az olcsóbb, megbízható minőségű, értéktartó e-kocsik is. Elsőként a zwickaui üzem bocsát ki évi 330 ezer kocsit, nemrég láttak hozzá egy nagy teljesítményű gyár építéséhez Sanghajban.

Diess elismerte, hogy a konszern dízelbotránya súlyosan érintette a VW hírnevét, és sokat ártott általában a dízelmotoroknak is, A vállalat mintegy félmillió kocsit vett vissza vagy korszerűsített az USA-ban, míg Európában az érintett dízelautók 80 százalékát tették eddig rendbe.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

 

 

 

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo