hirdetés

Jövőre jön az e-Golf, annyiért mint a dízel

A Volkswagen 2019 végére elektromos Golfot hoz forgalomba, ugyanannyiért, amibe a kocsi dízelmotorral kerül. A konszern vezérigazgatója szerint nem a földgáz- vagy az energiacellás meghajtás a megoldás, a jövő az elektromos autóké.
hirdetés

Herbert Diess nyilatkozata szerint középtávon fontosak maradnak a „tiszta”, alacsony szennyezőanyag-kibocsátású benzin- és dízelmeghajtású járművek. E motorok fejlesztése mindenesetre – a hibridmegoldások miatt is – egyre bonyolultabb és költségesebb lesz. Az energiacella alkalmazásánál meggondolandó, hogy kevéssé hatékony, mert a hidrogénmeghajtáshoz háromszor annyi energiára van szükség, mint az elektromos kocsiknál.

Új utakra lép az új főnök

Ezért döntött már sok ország a villanyautó mellett, és építik ki ahhoz az infrastruktúrát. A VW konzorcium keretében Európa-szerte épít fel gyorstöltő-hálózatot, annak állomásai a jövő év végére 120 km-ként elérhetők lesznek. Hasonló hálózatok kiépítése folyik az Egyesült Államokban és Kínában is.

A VW vezetője elmondta: vállalatuk elektromos autók új nemzedékét fejlesztette ki, amelyek egyértelműen felülmúlják a jelenlegi e-kocsikat mind a megtehető távolság, mind a helykínálat és az ár tekintetében is.

2019 végén kerül forgalomba a Golf méreteinek megfelelő kocsi, amellyel 550 km-t lehet megtenni, s körülbelül annyiba kerül majd, mint egy dízel-Golf. Autósok, akik évente több tízezer kilométert tesznek meg, továbbra is dízelt használnak majd, de sokak számára, akik csak évente 2-3 alkalommal tesznek hosszabb utat, az e-autó teljesen kielégítő lesz.

Villanyautó: káosz és átverés az utakon
Káosz és túlárazás jellemzi az elektromos autók feltöltésének német piacát. Kevés az állomás és akár 300 százalékos árkülönbségek is lehetnek.
A Volkswagennek mind a négy márkája  közös, moduláris alapon gyártja majd ezeket a villanyautókat, az első ütemben 15 milliót. Ezek között a prémium márkák típusai mellett ott lesznek az olcsóbb, megbízható minőségű, értéktartó e-kocsik is. Elsőként a zwickaui üzem bocsát ki évi 330 ezer kocsit, nemrég láttak hozzá egy nagy teljesítményű gyár építéséhez Sanghajban.

Diess elismerte, hogy a konszern dízelbotránya súlyosan érintette a VW hírnevét, és sokat ártott általában a dízelmotoroknak is, A vállalat mintegy félmillió kocsit vett vissza vagy korszerűsített az USA-ban, míg Európában az érintett dízelautók 80 százalékát tették eddig rendbe.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

 

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo