Villanyautó: káosz és átverés az utakon

2018. november 09. péntek - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

Káosz és túlárazás jellemzi az elektromos autók feltöltésének német piacát. Kevés az állomás és akár 300 százalékos árkülönbségek is lehetnek.

Aki Németországban villanyhajtású kocsival van úton, nincs könnyű dolga. Nem csak kevés a töltőállomás, de sok az adott szolgáltató cég kártyájához van kötve, más nem használhatja. A másik megoldás az úgynevezett „semleges” állomás. Azokat bárki igénybe veheti, de sajátos módon: egységárat kell fizetni, függetlenül a töltési időtől és a felhasznált energia-mennyiségtől – mégpedig igen magasat.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Miután senki nem kockáztatja, hogy az utolsó pillanatban töltse az akkumulátorait, az esetek nagy többségében viszonylag kevés áramot „tankolunk”, sok pénzért.

Európa ráhajt az akkugyártásra
Az Európai Unió a következő két évben 200 millió euróval támogatja a villanyautók korszerű akkumulátorainak kifejlesztését.

A tartományi fogyasztóvédelmi szervezetek megkérdőjelezték e sajátos díjszabást, mondván: a törvényi előírások szerint az eladási áraknak mindig valamilyen mennyiséget kell tükrözniük. A gondokhoz járul, hogy a töltőállomások árai között nagy, néha 300 százalékos különbségek is vannak.

(Forrás: Die Welt)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor