hirdetés

Vasárnapi munkavégzés: mikor jár pótlék?

Az adventi időszakban különösen sokakat érint a vasárnapi munkavégzés problémája. Ebben az időszakban annyira általános, hogy még a Fidesz vasárnapi munkát tiltó törvénymódosítása is megengedné. De kit és milyen feltételekkel lehet behívni vasárnapi munkára?
hirdetés

Kép:Wikipedia

A rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben a vasárnapi munkavégzésnek nincsen törvényi akadálya. Vasárnap, illetve munkaszüneti napon az a munkáltató vagy munkakör működik rendeltetése folytán, amely e naphoz közvetlenül kapcsolódó, helyben kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásból eredő igény alapján működik, illetve amennyiben baleset, elemi csapás, súlyos kár, továbbá az egészséget vagy a környezetet fenyegető veszély megelőzése vagy elhárítása, továbbá vagyonvédelmi okból szükséges. Ilyennek minősülnek például a benzinkút, a vendéglátóhelyek, a művészeti, valamint a kulturális intézmények. A Kúria döntése értelmében ilyennek minősül a megváltozott társadalmi szokások okán például a bevásárlóközpont is.

Idényjellegű munkavégzés esetén vasárnapra rendes munkaidő beosztható. A munkáltató tevékenysége akkor idényjellegű, ha az a munkaszervezéstől függetlenül az év valamely időszakához vagy időtartamához kötődik - tehát az adventi vásár például egyértelműen ilyen.

Míg a munkaszüneti napon végzett munkáért 100 százalékos bérpótlék jár, addig a vasárnap történő munkavégzésért bérpótlék csak kivételes esetben jár. Nézzük, melyek ezek.

Pótlék illeti meg bizonyos kivételekkel azt a munkavállalót, aki vasárnapon, a munkaidő-beosztása szerinti rendes munkaidőben teljesít munkavégzést. A munkavállalót megillető bérpótlék összege a rendes munkabéren felül 50 százalék, amennyiben a vasárnapi munkavégzésre:

  • három vagy ennél több műszakos munkarendben, vagy
  • a heti pihenőnapok két héttől hat hónapig terjedő összevonásával kerül sor.
Nem jogosult azonban vasárnapi pótlékra
  • a megszakítás nélküli munkarendben, illetve munkakörben,
  • a rendeltetése folytán vasárnap is működő munkáltatónál, illetve munkakörben foglalkoztatott,
  • a részmunkaidő esetén a felek megállapodása alapján rendes munkaidőben kizárólag szombaton és vasárnap foglalkoztatott, valamint
  • az idénymunkát végző munkavállaló.
Vasárnapi munkavégzés esetén az 50 százalék mértékű bérpótlék (vasárnapi pótlék) nem jár automatikusan, csak abban az esetben, ha a munkavállaló a rendes munkaidőben történő munkavégzésre kizárólag a munka törvénykönyve 101. § (1) bekezdés d), e) vagy i) pontban meghatározott feltételek alapján kötelezhető – figyelmeztet dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd.
Semmi nem szól a vasárnapi zárvatartás mellett
A kormány most már nem csak a hipermarketeket, hanem minden üzletet bezáratna vasárnap. Az új kezdeményezés alól csak az adventi időszak lenne kivétel. Több tízezer munkahely kerülhet veszélybe, és a vásárlók sem lesznek túl boldogok az ötlettől. Itt találja a részleteket.
Hozzátette, a gyakorlatban több műszakos tevékenység keretében, készenléti jellegű munkakörben, a kereskedelemről szóló törvény hatálya alá tartozó, kereskedelmi tevékenységet, a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató, valamint kereskedelmi jellegű turisztikai szolgáltatási tevékenységet folytató munkáltatónál foglalkoztatott munkavállaló esetén jár vasárnapi pótlék.

Azt kell tehát megvizsgálni, hogy az Mt. 101. § (1) bekezdésének mely rendelkezése alapján tart nyitva a munkáltató vasárnap. Amennyiben kizárólag a kereskedelemről szóló törvénnyel összefüggő fenti rendelkezésekre tekintettel, abban az esetben jogosultak a munkavállalók a vasárnapi pótlékra.

Így azok munkavállalók, akiket a munkáltató olyan tevékenység keretében foglalkoztat, amely esetében a vasárnapi munkavégzés a körülményekből, a munkakör sajátosságából szinte magától értetődően következik, nem jogosultak pótlékra. Ilyen eset lehet például, ha azért dolgozhatnak vasárnap, mert a munkáltató rendeltetése folytán vasárnap is működik, vagy, mert az érintett dolgozók foglalkoztatására kizárólag szombaton és vasárnap kerül sor részmunkaidőben. Továbbá azok sem, akik munkakörük, vagy a munkáltatójuk tevékenységének sajátossága alapján számíthatnak a rendszeres vasárnapi munkavégzésre, azoknak nem jár a bérpótlék.

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo