hirdetés

Újabb bajok vannak az Apple körül

Miután az Apple bevezette alkalmazását, amellyel mobiljain korlátozni lehet a tartalmakat és a használati időt, tudatosan megfojtja a hasonló, bevált külső alkalmazásokat, pedig azok hatékonyabbak.
hirdetés

Elemzők vizsgálatai szerint az Apple a 17, legtöbbet letöltött ilyen alkalmazásból 11-et már kivett kínálatából vagy korlátozta azok működését. Egyes esetekben kényszerítették a szoftverek gyártóit, hogy vegyék ki az alkalmazásból a lehetőséget, amellyel a szülő ellenőrizheti gyerekeinek mobil-használatát, illetve azt, amely megakadályozta, hogy a gyerekek hozzáférjenek bizonyos nem-kívánatos appokhoz és tartalmakhoz.

fotó: Andy/flickr

Az Apple azzal indokolja lépéseit, hogy a törölt, vagy módosított alkalmazások túl nagy hozzáférést engedtek a kiskorúak személyes adataihoz. Az óriáscég cáfolja, hogy intézkedései összefüggenének saját, ilyen vonatkozású alkalmazásainak bevezetésével.

Az érintettek ezt egészen másképp látják és úgy vélik: az Apple, piaci fölényével élve, tudatosan

Az Intel a vesztese az Apple-Qualcomm megegyezésnek
Két éve tartó viták után az Apple és a Qualcomm peren kívül megegyezett. Az alku mindkét cégnek előnyös, míg a harmadik, az Intel, vesztesnek számít.
teszi tönkre versenytársait, köztük a kisebb cégeket.

Két vállalkozás, amelynek appjai különösen népszerűek, már az Európai Bizottság Versenyhivatalához fordult. Az orosz Kaspersky Lab ugyancsak jogi lépésekre készül, miután az Apple arra kényszerítette, hogy távolítsa el szoftverének kulcsfontosságú elemét. Már az EU illetékesei előtt van a Spotify panasza: eszerint az Apple internetes boltjában tisztességtelen előnyt nyújt saját, zene-letöltő alkalmazásának, az Apple Musicnak a versenytárs Spotify appjával szemben. Elizabeth Warren szenátor, a Demokrata Párt egyik elnökjelöltje javasolta: kényszerítsék az Apple-t arra, hogy válassza le boltját a cégről. (Forrás. The New York Times)

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo