hirdetés

Több hírlevélfeliratkozó kéne? Van pár tippünk!

Ha email feliratkozókról beszélünk, az első 1000 feliratkozó megszerzése nagy öröm, elérni a 10 000 feliratkozót pedig nagy mérföldkő. De hosszú az út odáig. Tippjeinkkel segítünk növelni a listáját!

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:MiniCRM

Könnyebbnek tűnhet egy címlistát megvásárolni. Ahhoz azonban, hogy valakinek például hírleveleket küldhessen a címzettek előzetes és egyértelmű beleegyezése szükséges. A kéretlenül küldött tömeges e-mailek spamnek minősülnek, ami nemcsak komoly büntetést von maga után, hanem üzletileg is elhibázott döntés. Gondoljon bele, mekkora ellenérzést kelt Önben, ha egy ismeretlen email címről kap levelet, a beleegyezése nélkül.

Ha olyan címzetteknek küld e-maileket, akik valóban lelkesek a céggel és tevékenységével kapcsolatban, igazi eredményekre számíthat. Ezért összeszedtünk néhány tippet, amivel arra ösztönözheti az embereket, hogy iratkozzanak fel hírlevelére.

Hírlevél-készítési mesterfogások, technikák nem csak kezdőknek december 16-án a Piac & Profit KKV-Akadémiáján!

Határozza meg a célcsoportot!

Akár 0. lépésnek is nevezhetnénk. Mielőtt bármibe belekezdene, határozza meg, milyen csoportot akar megcélozni. Cégvezetőket? 18-24 év közötti fiatalokat? 30-40 év közötti anyákat? Ez nemcsak a kommunikációt határozza meg, hanem azt is, hol érheti el célközönségét és hogyan ösztönözheti őket feliratkozásra.

Érdemes megkeresni azt az online közösségi teret, ahol célközönsége megvitat különböző témákat. Ez lehet egy Facebook csoport, blog vagy fórum. Az itt megjelenő posztokból és a kommentekből hasznos információkat szűrhet le arról, hogy célközönségét mi érdekli legjobban, mire keres megoldást.

A célcsoport meghatározásának lépéseihez itt adunk pár tanácsot!

Ösztönözzön!

Valószínűleg senki sem fogja csak úgy megadni az email címét valahol. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, adnia kell valamit a címért cserébe. Ez lehet megoldás egy problémára, vagy válaszok egy olyan kérdésre, ami régóta foglalkoztatja őket. A legfontosabb, hogy valamilyen értéket közvetítsen, és ha valamilyen tartalmat ígért, akkor azt tartsa is be. Máskülönben címzettjei nagyon hamar le fognak iratkozni a listáról.

De mit adjunk?
Az online marketing viharos terjedésével a felhasználók egyre inkább úgy érzik, hogy személyes adataikat, elérhetőségeiket a cégek kényük-kedvük szerint adják-veszik, hogy eláraszthassák őket hirdetéseikkel. Szóval nincs könnyű dolgunk, ha vonzóak akarunk lenni. Kattintson, és adunk pár tippet, mit érdemes kínálni a feliratkozóknak!
A címzettek nemcsak hírlevél formájában kaphatják meg a kért tartalmat. Ez függ a vállalkozása profiljától, lehet például infógrafika, e-könyv, webinárium vagy videó.

Az elkészült tartalmat tegye elérhetővé weboldalán úgy, hogy az email cím megadása után a címzett egy válaszlevélben automatikusan megkapja a tartalmat, vagy a letöltéshez szükséges linket.

Hirdesse a tartalmat!

A cél az, hogy minél több emberhez eljusson a tartalom. Több felületen is hirdethet. Az egyik legnépszerűbb a Facebook, ahol részletesen rászűrhet azokra, akiket érdekelhet a cége és az Ön által kínált tartalom. Mivel a Facebookon egymást követik a képek, videók, hirdetések, érdemes időt szánni arra, hogy olyan képet válasszon, ami kitűnik a többi közül. Ha az érdeklődő felkapta a fejét a képre, a következő lépés az, hogy rá is kattintson a hirdetésre. Ami a szövegezést illeti, nem kell fűt-fát ígérnie. A cím legyen lényegre törő, majd írja le röviden, hogy a kattintás után, mit fog kapni az érdeklődő. Mozgósíthatja ismerőseit is, hogy kedveljék, kommenteljék a hirdetést. Minél több a lájk, hozzászólás és megosztás, annál több emberhez fog eljutni.

Hirdetéshez a másik kiváló csatorna a Google AdWords, ahol a megfelelő kulcsszavak beállításával meg tudja célozni azokat, akiket tényleg érdekel a tartalom, amit kínál. (Az AdWords az a kellemes eset, amikor a jobb olcsóbb is. Itt találja kisokosunkat a hirdetéshez.)

A tartalmat pop up ablakokkal is hirdetheti weboldalán. A pop up ablakokat beállíthatja úgy, hogy a megfelelő időben, a megfelelő ponton jelenjenek meg a weboldalát néző érdeklődőknek. Ha az érdeklődő feliratkozás vagy vásárlás nélkül szeretné elhagyni az oldalt, érdemes megjelentetni ajánlatát. A feliratkozó űrlapot beszúrhatja a pop up ablakba is, így ez esetben nem kell átirányítani az érdeklődőt más oldalra.

Hova érkezzen az érdeklődő?

A landing page, vagyis a céloldal az a felület, ahová a hirdetésre kattintva érkezni fog az érdeklődő. A céloldal egy aloldal, nem egyenlő a főoldallal! Ne rontson el mindent azzal, hogy a címzett a kattintás után egy rossz felépítésű, hanyagul dizájnolt céloldalra érkezik. Mire érdemes figyelni?

  • Csak egy dologról szóljon, és az legyen a célja, hogy az érdeklődő feliratkozzon.
  • Legyen könnyű a feliratkozás menete: ne vesszen el az érdeklődő a szövegben és görgetés nélkül is legyen látható, hol kell feliratkozni.
  • Ne kérjen be túl sok adatot: elég az email cím és a név.
Érdemes több céloldalt csinálnia és A/B tesztet indítania, hogy a statisztikák alapján javítani tudjon a konverzión.

Mi történik feliratkozás után?

Ne feledje, ha az érdeklődő azért iratkozik fel, mert valamit ígért neki, fontos, hogy azonnal megkapja azt. Ehhez pedig elengedhetetlen egy megfelelő rendszer. CRM-mel automatizálhat erre az esetre egy előre megírt email sablont, és a feliratkozók adatait is a rendszerben kezelheti. A válaszlevélben figyelmeztesse feliratkozóit, hogy az email cím megadásával engedélyt adnak arra, hogy cége továbbra is küldjön neki hírleveleket, egyéb értékesítési e-maileket.

Leskó Norbert vezérigazgató, MiniCRM Zrt.

 

hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo