Mit kell bevallani a főnöknek?

Nemcsak a munkáltatónak kell tájékoztatnia a fontos dolgokról a munkavállalót, hanem az utóbbinak is az előbbit. Csakhogy azt, hogy mi számít fontosnak, mindig az adott helyzet határozza meg.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Kép: SXC

A Munka Törvénykönyve (Mt.) első körben általánosan fogalmaz és kimondja, hogy nemcsak a a munkáltató, de a munkavállaló is köteles a másikat minden olyan tényről, adatról, körülményről vagy ezek változásáról tájékoztatni, amely a munkaviszony létesítése, valamint a Munka Törvénykönyvében meghatározott jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése szempontjából lényeges. Csakhogy mindig a konkrét esettől függ, hogy mi számít a fenti szempontból lényegesnek.

A munka törvénykönyvéről részletesebben itt olvashat!

Felmerül az a kérdés is, honnan tudja a munkavállaló pontosan mikor, mely időpontban köteles teljesítenie valamely, egyébként a törvényen alapuló tájékoztatási kötelezettségét. Az Mt. szerint ezt, eltérő rendelkezés hiányában, olyan időben és módon kell megtenni, hogy az lehetővé tegye a jog gyakorlását és a kötelezettség teljesítését – figyelmeztet Balázs Katalin ügyvéd, a Bisnode céginformációs szolgáltató blogján.

Jó példa erre női munkavállalók esetében a várandósság bejelentése.

A munkavállaló nem köteles ugyan tájékoztatni a munkáltatót a várandósságáról és arról, ha jogszabály szerint, emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésen vesz részt, de erre vele szemben csak akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót tájékoztatta.

Fontos megjegyezni, hogy korábban az Mt. feltételként szabta meg azt is, hogy a munkavállaló csak akkor hivatkozhat ezekre, ha még egy esetleges felmondás közlését megelőzően jelezte ezt a munkáltatójának. Az Alkotmánybíróság azonban alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a „a felmondás közlését megelőzően”  kitételt. (Szakértőnk, Pósa Lívia segítségével itt áttekintjük a kismamák munkaviszonyával kapcsolatos szabályokat. )

Így jelenleg, ha a munkáltató olyan munkavállaló jogviszonyát kísérli megszüntetni felmondással, akiről nem tudja, hogy várandós, de aki a felmondás közlése során jelzi ezen állapotát felé, a munkaviszony nem megszüntethető „rendes” felmondással.

Ezt el kell mondani a munkavállalóknak
Új munkavállaló felvétele esetén a munkáltató köteles tájékoztatni az alkalmazottat, hogy mely feladatok ellátását várta el tőle. Ám ezenkívül is jó néhány dolgot közölni kell vele. Nem is gondolnánk, hogy milyen fontos lehet ez egy munkaügyi perben – figyelmeztet a jogi szakértő.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo