hirdetés

Megérzik az óriások, hogy ritkábban cserélünk telefont

Az Apple után a Samsung nyeresége is számottevően csökkent. Elemzők szerint a két óriáscég eladásainak visszaesése erősíti a gondokat, hogy a világgazdaság visszaesésétől kell tartani.
hirdetés

A Samsung nyeresége a múlt év utolsó negyedében csaknem 29 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakában. Ez volt az első visszaesés 2016 nyara óta, amikor a Samsungnak ki kellett vonnia a piacról akkori csúcstermékét, a Galaxy Note 7-est, mert több készülék kigyulladt.

A Samsung 4. negyedévi eladásai 8,4 milliárd dollárt tettek ki, míg a 46 milliárd dolláros forgalom 10,6 százalékkal volt alacsonyabb az előző negyedévinél. A konszern a csökkenést azzal indokolta, hogy váratlan mértékben estek fő terméke, a csipek árai, és azokból kevesebbet is tudtak eladni. A szervercsipek voltak az elmúlt években a Samsung legfontosabb termékei, de azok ára 2018 utolsó negyedében 10-15 százalékkal esett. A japán Nomura beruházási ház elemzői szerint idén a DRAM-csipek 31, a NAND-csipek 44 százalékkal lesznek olcsóbbak a tavalyi áraknál.

Az Apple-hez hasonlóan a Samsungot is érzékenyen érinti a mobiltelefonok iránt csökkenő kereslet is. Kevésbé Kínában, ahol

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt
A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.
nem függnek annyira a helyi vetélytársaktól, mint az Apple, ám képernyők, csipek beszállítójaként érzékenyen érintik az Apple, a Huawei és mások csökkenő eladásai.

A dél-koreai konszern idén új termékekkel kívánja helyrebillenteni a mérleget: forgalomba kerül összehajtható képernyős mobilja és az első, az 5G-technika alkalmazására alkalmas készülékek.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo