hirdetés

Megérzik az óriások, hogy ritkábban cserélünk telefont

Az Apple után a Samsung nyeresége is számottevően csökkent. Elemzők szerint a két óriáscég eladásainak visszaesése erősíti a gondokat, hogy a világgazdaság visszaesésétől kell tartani.
hirdetés

A Samsung nyeresége a múlt év utolsó negyedében csaknem 29 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakában. Ez volt az első visszaesés 2016 nyara óta, amikor a Samsungnak ki kellett vonnia a piacról akkori csúcstermékét, a Galaxy Note 7-est, mert több készülék kigyulladt.

A Samsung 4. negyedévi eladásai 8,4 milliárd dollárt tettek ki, míg a 46 milliárd dolláros forgalom 10,6 százalékkal volt alacsonyabb az előző negyedévinél. A konszern a csökkenést azzal indokolta, hogy váratlan mértékben estek fő terméke, a csipek árai, és azokból kevesebbet is tudtak eladni. A szervercsipek voltak az elmúlt években a Samsung legfontosabb termékei, de azok ára 2018 utolsó negyedében 10-15 százalékkal esett. A japán Nomura beruházási ház elemzői szerint idén a DRAM-csipek 31, a NAND-csipek 44 százalékkal lesznek olcsóbbak a tavalyi áraknál.

Az Apple-hez hasonlóan a Samsungot is érzékenyen érinti a mobiltelefonok iránt csökkenő kereslet is. Kevésbé Kínában, ahol

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt
A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.
nem függnek annyira a helyi vetélytársaktól, mint az Apple, ám képernyők, csipek beszállítójaként érzékenyen érintik az Apple, a Huawei és mások csökkenő eladásai.

A dél-koreai konszern idén új termékekkel kívánja helyrebillenteni a mérleget: forgalomba kerül összehajtható képernyős mobilja és az első, az 5G-technika alkalmazására alkalmas készülékek.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo