hirdetés

Itt van 7 indok, amiért a beosztottak utálhatják a főnöküket

Ha menedzserek, cégvezetők vagyunk, ezeket a rossz szokásokat kell kerülnünk, hogy ne váljunk közellenséggé az irodában. Ha pedig alkalmazottként a főnökünk túl sok tulajdonságára ismerünk rá az alábbi listában, akkor érdemes elgondolkodni, hogy hosszú távon is el tudjuk-e képzelni az életünket a cégnél.
hirdetés

Sosem dicsér

A KFC-t és a Pizza Hutot is birtokló Yum! Brands amerikai vezérigazgatója, David Novak köztudottan nagy híve és hirdetője annak, hogy a beosztottak felé ki kell mutatni: megbecsülésnek örvend a jól végzett munkájuk. Novak végeztetett egy felmérést, melyből az tűnt ki, hogy az amerikai munkavállalók 82 százaléka nem érzi, hogy a közvetlen felettese igazán megbecsülné és elismerné a munkáját.

A CareerBuilder vizsgálatából az derült ki, hogy az alkalmazottak 50 százaléka hajlandó lenne az állásában maradni, ahonnan egyébként elkívánkozik, ha a főnök gyakrabban ismerné el a jól végzett munkát.

Csak a hibákra fókuszál

Amikor bejött egy nagy megrendelés, még akkor is azon károg, hogy az előirányzott éves számhoz képest mennyire le vagyunk maradva.

Alapvető jómodor

A mindenkitől elvárható jó modor megnyilvánulásait szépen elfelejtette. Nem mondja azt, hogy „Jó reggelt”, „Mi újság? Hogy mennek a dolgok?”, vagy „Köszönöm szépen”.

Pedig ehhez nem kellene nagyon megfeszülni. Ezekkel a fordulatokkal sokkal emberibbnek és közvetlenebbnek tűnne a főnök. De szegény nem jött rá, hogy csak a saját népszerűtlenségét építi a modortalanságával.

Titkolózik

Ha nem kezeli úgy az alkalmazottait, hogy azok úgy érzik, a szövetségesei, a bizalmasai, a bennfentesei, akkor idővel erodálódni fog a bizalom, és ez kikezdi a munkaviszonyt.

Ha nem közli azt sem rendesen, hogy milyen határidőket és paramétereket vár el egy-egy projektben, de morogni kezd, ha már nincsenek kész a dolgok, azzal is megutáltathatja magát a beosztottaival.

Kép: Freestock

Kivételez

Okés, nem mindenkit lehet egyenlőképpen kedvelni. De azért megvan a módja, hogy ezt ne érzékeltessük azokkal, akik kevésbé állnak közel a szívünkhöz. Nem kell zordan, hidegen vagy lepöckölősen viselkedni velük.

Ha egy főnök túl látványosan kivételez egyes kollégáival, és túl kemény másokkal, nagy hibát követ el.

Egy jó főnök azt sem teheti meg, hogy pletykákat terjeszt valamelyik alkalamzottjáról. Ez azt a gondolatot ébreszti a többiekben, hogy egy nap róluk is pletykálkodni fog a hátuk mögött.

Fura e-mailek

Ha nem szólítja meg a kollégáit benne, ha hajnali háromkor bombáz minket mindenféle kérésekkel, és reggel már elvárja, hogy az irodában kész válaszokkal és megoldásokkal rendelkezzünk rájuk, akkor ebből egyre több gondterhelt sóhajtás lesz. Ami felgyülemlik. És felmondásokhoz vezethet.

Ellopja mások ötletét

Pontosabban úgy tesz, mintha ő találta volna ki, nem ismeri el mások előtt, hogy X vagy Y fejéből pattant ki a remek idea. Egy jó menedzser sosem csinál ilyet.

 

Forrás: Business Insider

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo