hirdetés

Így tereld a közönséged

Minden online megmozdulás végső célja az eladás, a bevételgenerálás, a pénzes tranzakció. Az ehhez vezető trükkökről és terelőeszközökről hallhattunk előadásokat a Piac & Profit Social Media 2018 konferenciáján.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Lévai Richárd, az RG Stúdió marketingvezetője az online marketing és vevőszerzés szintjeit vázolta fel a konferencia nyitóelőadásában:

Lájkgyűjtés

Mára már szinte mindenki belátta, hogy a lájkok száma nem jelent semmit, mert nem feltétlenül jelent konverziót. (Boroznaki Gergő, a Crane ügyfélszolgálati igazgatója szerint olyannyira nem fontos ez, hogy erre már egy forintot se költ senki a hirdetési büdzséjéből.)

 

Forgalomterelés

Minél olcsóbban vigyük át a felhasználókat a weblapunkra.

Márkaépítés

Javítsuk az elérést, jussunk el minél több emberhez.

Facebook Marketing Restart
Egyre kevesebb az organikus elérés, a hirdetések egyre drágábbak, van egy rakat új platfrom és felület… Sokszor már kiigazodni is nehéz, nemhogy vevőket szerezni. A közösségi média gyermekkora, a céltalan rajongótábor építés és a követőgyűjtés kora lejárt… Hogyan lehet akkor mégis a legtöbbet kihozni a Facebook marketingből 2018-ban? Ha szeretnél egy átfogó képet kapni a korszerű közösségi média platformokról, és azokról a stratégiákról, amiket 2018-ban használni érdemes, akkor tarts Lévai Richárddal a Piac & Profit Online Akadémia a Facebook Marketing Restart kurzusán! 
Partneri együttműködések, influencer marketing

Együttműködés akár pár tízezres követői táborral bíró influencerekkel. Ezen az első négy szinten a pénz még nem a közösségi médiában keletkezik.

Előfizetéses modell, előfizetéses Facebook-csoportok, YouTube-csatorna.

Közvetlen értékesítés online

Ez már webáruház nélkül is mehet, az árusítás elintézhető a közösségi média platformokon. Amerikában a Facebookon belül rendelni terméket és fizetni érte a Facebookhoz hozzáadott bankkártyával. Az új generáció által vezetett cégek is szeretik ezt a megoldást, mert a fiatalok nem akarnak bajlódni hostinggal. A PayPal számlát is kiküld a Messengeren keresztül.

Ügyfélszolgálat

Leadgenerálás

Automatizált kommunikáció chatbottal.

Termékbemutató

Próbáld ki. Itt jön be az AR, vagyis a kiterjesztett valóság (augmented reality).

Blog
Hasznos eszköz a blog a márka üzenetének és életérzésének kommunikálásában. "A termékünkről vagy szolgáltatásunkról sose azt mondjuk, "vedd meg", hanem az aspektusait mutassuk," tanácsolta Klausz Melinda, a kozossegi-media.com közösségi média specialistája. Ha bloglounk, "folyamatosan posztoljunk, legalább heti egy bejegyzést", és ne lőjük el minden ötletünket az elején, amikor még nagy bennünk a lelkesedés, később úgyis lelohad majd a kezdeti elán. Elvégre egy év 52 hétből áll és mindig el kell látni a blogot anyagokakal. Jegyezzünk fel mindent az "ötletfüzetbe", s használjuk fel később. Ha hírlevelet küldünk, rögtön térjünk a lényegre. A fotók is fontosak, még a blogcikkekben is, hiszen kutatások kimutatták, hogy az embereknek csak 10 százaléka emlékszik a szövegre. A vizuális benyomás sokkal emlékezetesebb. A P2P oldalakon, ahol magánszemély ad el magánszemélynek, elvileg nincs helye a cégeknek. De ez is kikerülhető: személyes profillal lehetp posztolni. Egy vezető ingatlanközvetítő cég munkatársa saját nevével létesített profilt, s azon keresztül rakta fel az ingatlanhirdetéseit.
 
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo