hirdetés

Az most már alap, hogy a repülés kényelmetlen

Az utasszállító repülőgépek egyre hosszabbak, szélesebbek – de egyre kevésbé kényelmesek: szűkebbek az ülések, a folyósok, sőt, még a mosdók is.
hirdetés

Az Airbusokba és a Boeingekbe egyre több ülés-sort zsúfolnak be a turistaosztályra – és azok is sűrűbbek lesznek. A légitársaságok tanulságosan maguk is „sűrítésnek” nevezik a módszert, amely egyre inkább szemet szúr az utasoknak.

Kép: Pixabay

A Consumer Report, a nagy amerikai fogyasztóvédelmi magazin 55.000 légiutast kérdezett meg s azoknak harmada kifejezetten kényelmetlennek, szűknek minősítette ülését. Egy non-profit civilszervezet pert is indított a Szövetségi Repülésügyi Hatóság ellen, amely szabályozza a gépek berendezését. A szervezet ügyvédei azzal érveltek, hogy az utasok átlag súlya mintegy 7 kg-mal nőtt, amióta az üléseket 20 évvel ezelőtt utoljára szabályozták, és ez azt jelenti, hogy veszély esetén sokkal nehezebben lehet menekülni.

Ugyanakkor hosszabb utakon a tartósan szűk helyen való ülés a keringést veszélyezteti és komoly

A helyfoglalási és csomagtrükkök húzzák a bevételt
A légitársaságok bevételeinek 27 százaléka, 1,6 Mrd. euró származott 2017-ben a jegyeladáson túli díjakból. A helyfoglalási, poggyász és egyéb díjak egyre nagyobb szerepet játszanak a repülési üzletben.
egészségi ártalmakat okozhat. A washingtoni bíróság igazat adott ugyan a perlőknek, a hatóság azonban még nem lépett.

Az ülések „zsugorodása” természetesen összefügg a repülés elterjedésével. A hatvanas években az ülésünk és az előtte lévő ülés közötti távolság általában 89 cm volt – ezt jelenleg csak a business vagy az „economy plus” osztályon kapjuk, turistán a távolság csak 76 cm. Hasonlóan „zsugorodtak” a mosdók, sőt, a folyosók is. A légitársaságok a tömeges repülés elterjedésével elsősorban a profitban, nem a kényelemben érdekeltek – az utóbbit csak igen jelentős felárért tudjuk megvásárolni.

A jelenség ellen nem csak az utasok, hanem a légikisérők is tiltakoznak. Az utasok összezsúfolása nem csak nekik jelent több és nehezebb munkát, hanem szükséghelyzetben minden korábbinál nagyobb veszélyekkel járhat.

(Forrás: Popular Science)

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo