hirdetés

Az arcképünk is elég lesz a fizetéshez

A versenytársak megelőzésére törekedő Kína közel tökéletes pontosságú arcfelismeréses fizetési alkalmazás bevezetését tervezi, amely lehetővé tenné, hogy a felhasználók online tranzakcióikat egyszerűen saját arcképük bemutatásával erősítsék meg.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép: SXC

A Csungkingi Környezetbarát Technológiai Kutatóintézet tudósai létrehozták a világ legnagyobb, ázsiai arcokat tartalmazó adatbázisát, amely több mint 50 millió arcképet tartalmaz. Az adatbázis összeállításában részt vett az Illinois-i Egyetem és a Szingapúri Nemzeti Egyetem is.

A kutatóintézet munkatársai olyan arcfelismerő rendszert dolgoztak ki, amely 91 szögből, 99,8 százalék pontossággal azonosít arcokat a tömegben. A rendszer megbízhatóan és pontosan működik, hiszen képes egypetéjű ikrek megkülönböztetésére is, átlát több réteg sminken, és több kilónyi hízás vagy fogyás után is felismeri az arcokat. (A kassza pedig akár a kéz erezetéről is felismerheti a vevőt.)

Egy mobil applikáció telepítését követően a rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók bankszámlájukhoz vagy hitelkártyájukhoz az arcuk biometrikus adatait is társítsák, majd bármiféle jelszó vagy PIN-kód nélkül vásároljanak. Az alkalmazás biztonságáért felelős speciális algoritmus a biztosíték arra, hogy a rendszer kiszűri a fotót vagy videót a kamera elé tartó csalási szándékot.

Harold Teasdale, Quadron Rendszer Kft. ügyvezető igazgatója szerint a „hagyományos autentikáció felett az idő és a technológiai fejlettség eljárt. Már várható volt, hogy a felhasználónév/jelszó páros helyett valami korszerű, produktivitást és biztonságot támogató új, korszakváltó azonosítás lesz az egyik meghatározó innováció az informatikában.” A szakember hozzátette a biometrikus azonosítás nem új keletű, hosszú évek óta fejlesztik és a biztonsági szintje ezeknek a rendszereknek rendkívül sokat fejlődött, ami szinte biztosan kijelenthető, hogy ez az irány meghatározó lesz az informatikai azonosítás területén.

Visszaélhetnek a Facebookra kitett fotóinkkal?
A Facebook része lett az életünknek, nap mint nap teszünk fel képeket, osztunk meg tartalmakat, jelenünk meg mások által feltöltött fotókon. A képeinkhez így sokan, akár ismeretlenek is hozzáférhetnek. A kérdés, hogy jogszerű-e ha azt mások felhasználják? Milyen védelem létezik?A Piac&Profit jogi szakértője segít.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo