Modern szemlélettel a borkultúráért
Az Országos Borverseny Magyarország legjelentősebb termelői bormustrája, ahol az ország 22 borvidékének pincészetei mérik össze tudásukat. A nevezés április 7-től május 2-ig tart, míg a borbírálatot 2025. május 13-14-én rendezik a budapesti Danubius Hotel Heliában. A megmérettetés a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) szabályai alapján zajlik, és a legkiemelkedőbb borok ezüst, arany és nagyarany érmet szerezhetnek. Az év legeredményesebb borászata címet az a pincészet kapja meg, amely a legjobb összesített eredményt éri el.
A szakmai kiválóságok mellett a Borverseny idén a szélesebb közönséget is megszólítja. A versenyt kísérő kommunikációs kampányban a különleges zsűri tagjai könnyed, közérthető módon segítenek felfedezni a borok világát, miközben az élmény nem áll meg a pohárnál. A bor és a zene találkozásából egyedi Spotify lejátszási listák születnek Paulina segítségével, amelyek egy-egy borfajtához, hangulathoz vagy eseményhez illeszkednek. A klasszikus bor-étel párosításokat merész, meghökkentő ízkombinációk váltják fel, amelyeket Hack Barnabás, a Costes Downtown Michelin csillag ajánlott étterem executive séfje, valamint Szabó-Thalmeiner Dóra, a népszerű „Szorongok és Főzök” TikTok-csatorna kreatív gasztronómiai tehetsége közösen állítanak össze. A Borverseny apropója így arra is tud inspirálni, hogy mindenki saját stílusára és ízlésére szabja a borkóstolás élményét. A kampány az Országos Bormarketing Alap támogatásával valósul meg, amely a borászatok 2021 és 2023 között befizetett bormarketing járulékainak eredményeként jött létre.