hirdetés

Kivonul Oroszországból a H&M Csoport

A H&M Csoport ideiglenesen újranyitja az üzleteit Oroszországban, de csak azért, hogy végkiárusítással megszabaduljon készleteitől. A Magyarországon is jól ismert, több üzlettel rendelkező svéd nagyvállalat, hosszú vajúdás után hozta meg döntését.
hirdetés

A H & M Hennes & Mauritz AB (röviden: H&M) svéd divatcikk-kiskereskedelmi vállalat, a világ 43 országában van jelen több mint 2300 üzlettel. Az ukrajnai háború kezdete után egy héttel már ideiglenesen bezárták oroszországi üzleteiket, bízva abban, hogy a háború gyorsan véget ér és újraindulhat a kereskedés. Most úgy tűnik végső döntést hoztak a kivonulásról. Ahogy fogalmaznak, tekintettel a jelenlegi helyzetre, a kiszámíthatatlan jövőre, a társaság úgy döntött, hogy elindítja az üzleti tevékenység megszüntetésének folyamatát Oroszországban, ahol 2009 óta működnek. A vállalat sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az üzlet a jelenlegi körülmények között nem folytatható, és ez sok kollégát érint. A hangsúly most azon van, hogy a kivonulás felelősségteljes legyen, és az összes munkavállalójuk megkapja a lehető legnagyobb támogatást az elkövetkező hónapokban.

Hosszú döntési folyamat volt (Fotó: ecotextile.com)

„Gondos megfontolás után lehetetlennek látjuk, hogy a jelenlegi helyzetben folytathassuk üzleti tevékenységünket Oroszországban. Mélységesen szomorúak vagyunk amiatt, hogy ez milyen hatással lesz kollégáinkra, és nagyon hálásak vagyunk kemény munkájukért és odaadásukért. Továbbá szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek az évek során nyújtott támogatást”

Ezt Helena Helmersson, a H&M Group vezérigazgatója mondta a bejelentéskor. A felszámolási folyamat részeként üzleteiket ideiglenesen újranyitják, hogy eladják a megmaradt készleteiket Oroszországban. A H&M számításai szerint a felszámolással kapcsolatos költségek mintegy 2 milliárd svéd koronát (190 millió dollárt) tesznek ki, ami a vállalat folyó harmadik negyedévi pénzügyi kimutatásaiban jelentkezik. A H&M hatodik legnagyobb piaca volt a tavalyi utolsó negyedévben Oroszország, ahonnan bevételeinek 4 százaléka származott. A H&M 2009 óta volt jelen Oroszországban, ahol több mint 150 üzletet nyitott.

A vállalat 1947-ben jött létre Västerås városában, Svédországban, Erling Persson vezetésével, Hennes néven. Kezdetben csak női ruhákat forgalmaztak. 1968-ban Persson megszerzett egy Mauritz Widforrs nevű vadászati ruházatot értékesítő vállalatot, mely teljesen beleolvadt a régi vállalatába és így lett a cég neve Hennes & Mauritz, azaz H&M. A legtöbb terméküket Ázsiában gyártják, Banglades, Kína és Törökország területén.

hirdetés

Véleményvezér

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo