hirdetés

Kedves utasaink zuhanunk, de senki ne aggódjon a kapitány a helyén van

Körülbelül így lehet összefoglalni a jelenlegi magyar gazdaságpolitikát, bár ez is tartalmaz egy kis csúsztatást, hiszen a kapitány néha az Adriai-tengerben úszkál.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Nem nagyon lehet találni olyan fontos makroadatot a mai magyar gazdaságban, ami ne süllyedt volna kritikus szint alá. A gazdasági „Szentháromságon” (GDP, reálbér, infláció) túl, a kiskereskedelem és az államadósság területén produkálunk még szakmailag szinte elfogadhatatlan számokat, a beruházás és a foglalkoztatás szegmensekben pedig finoman szólva vegyes a kép. Egy azonban minden esetben rendíthetetlen, a kormánypropaganda, mely szerint minden a legnagyobb rendben van, ami ezenkívül esik az mindössze Brüsszel és Soros ármánykodásából következik. E témában már lassan ott tartunk, mint Oroszország, ahol a G7 beszámolója szerint képesek olyan papot találni, aki Sztálin elmebeteg gyilkolászásait is el tudja pozitívan magyarázni, majd ebből kiindulva meg is áldja a tömeggyilkos vezér emlékművét.

Az egyház sokat szenvedett Joszif Visszarionovics uralma alatt, de ennek köszönhetően sok mártírral és tanúságtevővel gazdagodott.

A legnagyobb bajt az egy éve tartó recesszió jelenti. Két mínuszos negyedév után beszélhetünk recesszióról. Ehhez képest mi már négy olyan negyedévnél tartunk, amikor csökken a nemzeti jövedelem. Nincs miből osztogatni és nincs miből fejleszteni. És ezt a borzasztó adatot nem Brüsszel vagy Soros György mondja, hanem egyenesen a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez tehát az immár hivatalos helyzet. 1995 óta mérik a GDP-t a ma is érvényes szabályok alapján, így kijelenthetjük, a magyar gazdaság történelemben hasonló zuhanásra még nem volt példa.

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo