Befektetés: mit remélhetünk?

Vajon miért lehet eredményesebb az a vállalat, amely vezetőségében vannak nők? A Piac & Profit májusi számából kiderül, hogy miért vált hangsúlyos kérdéssé a 21. században a nők gazdasági életben betöltött szerepének erősítése. Szó van még biztonságos befektetésekről, sikersztorikról az esküvőiparban még sok másról.

A tartalomból:

Befektetés biztonságosan

A befektetési trendek, indikátorok mögött tömegpszichológia van: a befektetői társadalom viselkedése alapján hoz döntést a hozzáértő invesztor arról, hogy mibe fektet, vagy adott esetben éppen honnan menekíti ki a pénzét. Megnéztük, ma mik a népszerű befektetések, és mennyi hozamot remélhetünk, ha minden jól megy. Tovább...

Infografika – kockázati tőke

Innováció-intenzív korunkban nagy szükség van olyan pénzforrásra, amely az óriási lehetőségekkel kecsegtető, ám kétes kimenetelű, menet közben talán befuccsoló projekteket hajlandó finanszírozni. Ezt teszi a kockázati tőke.

Etikus üzlet: „Valamibe nagyon beletenyereltünk”

Szó sem volt cégalapításról, egyszerűen lelkesedésből állt össze néhány barátnő nyolc évvel ezelőtt, hogy tegyen valamit a fenntarthatóbb világért. Mára a Cellux Csoport a szegmens egyik legismertebb márkája, és még koránt sincsenek a határaiknál. Tovább...

Szenvedélybiznisz: esküvőipar

Sok és egyre több kisvállalkozásnak biztosít megélhetést az esküvőipar, közülük választottunk hármat. Mindnyájukra igaz, hogy szenvedélyesen szeretik azt, amit csinálnak, ráadásul profik a szakmájukban és képesek bátor döntésekre.

A nők évszázada

Jóllehet ma még a világon mindenhol alacsony az elsőszámú női vezetők aránya, és az igazgatótanácsokban is alig vannak nők, valami mégis elindult. Arról megoszlanak a vélemények, hogy ez az egyes országokban elfogadott ambiciózus kvótáknak köszönhető, vagy valami másnak. De úgy tűnik, sokkal inkább a társadalomnak van szüksége arra, hogy a női tulajdonságok megjelenjenek az üzleti életben, semmint a nőknek a hatalomra. Tovább...

Könyvajánló: Az eredetiség monopóliuma

Merj egyeduralomra törni és egyedülinek lenni abban, amit csinálsz. Ehhez viszont valami merőben újszerű ötlet kell. A PayPal és a Palantir alapítójának, a Facebook első külső befektetőjének gyakorlatias kézikönyve, a Zero to One hitvallás a „kreatív monopolisták” mellett.

Emberi gépvilág

Az egyre gyorsabb számítógépek és egyre ügyesebb robotok mind jobban átalakítják a mindennapi életünket, a cégek működését, a gyártási folyamatokat és a munkaerőpiacot is. Vajon mi lesz az emberi munkával?

Beszállítói akadémia: ki ad rá pénzt?

Sok kisvállalkozás álma, hogy egy – esetleg több – nagyvállalat beszállítójává váljon, és hosszú évekig az maradjon. Ezzel nemcsak stabil piacot szerez magának, hanem a bankok is szívesebben szóba állnak vele. Még akkor is, ha indulóvállalkozásról van szó.

 

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo