A CIB lett a legfelelősebb bank

A CIB Csoport idei belépőként azonnal a harmadik helyet szerezte meg a B&P Braun & Partners Magyarország által elkészített, felelős vállalati működést értékelő rangsorban (CSR 24/7). Ezzel - versenytársait megelőzve - a pénzügyi szektorból a legjobb helyezést érte el a TOP 25-ös listán. A Közép-európai régióban a CIB Csoport ezzel az eredményével a hatodik lett a felelős vállalatok rangsorában.

A CSR 24/7 nemzetközileg elfogadott értékelési rendszereken alapuló módszerrel méri a vállalatok felelős működés terén nyújtott teljesítményét, a nyilvánosan elérhető információk alapján. Vizsgálják az átláthatóságot, a vállalatirányítást, az érintetti kapcsolatokat, a környezeti és gazdasági felelősségvállalást, a közösségi kapcsolatokat, valamint az emberi erőforrások kezelését. A listán most először szereplő CIB Bank Zrt. rögtön a 3. helyre került a most közzétett 2010-es rangsorban. Ezzel a helyezéssel első lett a hazai bankszektor szereplői között.

A siker és elismerés annak köszönhető, hogy Magyarország egyik meghatározó bankcsoportjaként és az Intesa Sanpaolo nemzetközi bankcsoport tagjaként a CIB egyre aktívabban járul hozzá társadalmi, gazdasági és természeti környezetünk fenntartható fejlődéséhez. Kiemelt figyelmet fordított arra is, hogy ügyfelei és munkatársak számára érthetővé és láthatóvá tegye ezeket a kezdeményezéseket. A CSR 24/7 rangsorban elért előkelő helyezés ennek az erőfeszítésnek az elismerése, hiszen az értékelés a nyilvánosan elérhető információkra alapult.

Stratégiájának fontos eleme a fenntarthatóság, amit elsősorban az alapműködésében, tehát a pénzügyi szolgáltatásai kapcsán kíván biztosítani. Az elmúlt években számtalan kezdeményezést indított azért, hogy jó példával járjon elől a szolgáltatási színvonal, az ügyfélkapcsolatok terén, és érintettjeivel (ügyfelekkel, beszállítókkal, munkatársakkal) kölcsönösen fenntartható partneri kapcsolatot ápoljon. Ami pedig a környezeti terhelésének csökkentését illeti, egyebek mellett lépéseket tett az alternatív energiaforrások felhasználására, a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, a papírfelhasználás jelentős csökkentésére, illetve környezetbarát papírok használatára, és mindenekelőtt a munkatársak környezeti tudatformálására. A CIB Csoport idén először csatlakozott a WWF által meghirdetett Föld Órája klímavédelmi kezdeményezéshez, melyre mind munkatársai, mind pedig ügyfelei figyelmét felhívta.

A CIB Csoport fontosnak tartja azt is, hogy vállalati felelősségvállalásáról, annak eredményeiről, számszerű adatairól időről időre beszámoljon. Fenntarthatósági jelentése mindenki számára elérhető a CIB Csoport honlapján.

Véleményvezér

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos 

Önkéntes munka, aminek kapcsán azért a tűzhöz közeliek el tudnak hozni majd 20 millió forintot.
Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo