Jobb a stressz ellen, mint a súlyok emelgetése

2018. szeptember 04. kedd - 20:14 / piacesprofit.hu
  •    

A kerékpározás előnyeiről egészségünk megőrzésében már sokat tudunk. Osztrák tudósok vizsgálatai most azt mutatják, lelkiállapotunkon is sokat segít, ha két keréken közlekedünk.

A rendszeres biciklizés kedvező fizikai kihatásáról legutóbb a Koppenhágai Egyetem kutatói számoltak be. Megállapításaik szerint a rendszeres pedálozással az FGF21 jelzésű hormont termeljük, amely számos pozitív kihatással van szervezetünkre, egyebek mellett az anyagcserénél és a cukorbetegség megelőzésében. Ráadásul ez a fajta edzés hasznosabb, mint ha súlyokkal erősítjük magunkat.Kerekpar

Bécsi egyetemi kutatók ugyanakkor hét európai városban (Antwerpen, Barcelona, London, Örebro, Róma, Bécs, Zürich) vizsgálták összesen több, mint 8.000, a közlekedésben részt vevő személy egészségi állapotát és azt, milyenmagatartást tanúsítanak a közlekedésben.

Forgalmi dugókat okoznak a széthagyott kölcsönbringák
Távol-keleti cégek árasztják el kölcsön-kerékpárjaikkal a német nagyvárosokat. Azok ugyan támogatják a kerékpáros közlekedést, de tehetetlenek a forgalmat akadályozó, szerteszét hagyott kétkerekűekkel szemben.

A továbbikban több ezer részvevőt arról is megkérdeztek, vannak-e és milyen pszichés problémáik: depresszió, félelem-rohamok, illetve milyen a közérzetük, hogyan állnak energiával és a stresszel – valamint hogy családi közösségben élnek-e, vannak-e barátaik, vagy magányosak.

Az utóbbi csoporttól kapott adatokat azután összevetették azokkal, hogy miként közlekednek az érintett személyek: autóval, motorral, tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral, vagy gyalog.

Az adatok elemzése azt mutatta, hogy a kerékpárosok minden szempontból a legjobb helyen álltak mint a testi, mind a lelki egészség vonatkozásában: náluk a legtöbb az életöröm, legkevesebb a stressztől, a magányosságtól szenvedő. Tanulságos módon hasonló képet mutattak a vizsgálatok mind a hét városban.

(Forrás: Der Standard)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.