Így használd ki a szabadságot vagy a hétvégét

2018. június 18. hétfő - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Ha megfogadunk pár tanácsot, akkor a nyaralás alatt valóban kipihenhetjük magunkat, és kihozhatjuk a szabadságunkból a maximumot, így hosszú távon a munkában is eredményesebben teljesíthetünk.

A Jófogás közleményében azt javasolja, tegyünk róla, hogy a nyaralás alatt már ne kelljen dolgoznunk. A munkahelyen fejezzük be a sürgős, felhalmozódott teendőket, az emailükben pedig állítsunk be automatikus válaszüzenetet. Ne csak azt írjuk le, hogy szabadságon vagyunk, hanem adjunk meg helyettest pontos elérhetőséggel. Fontos, hogy szabadságunk alatt ne válaszoljunk az e-mailekre, ne vegyük fel a telefont, csak ha halaszthatatlannak gondoljuk.

Terasz kilátással – imádni fogják a dolgozók
Ha nincs kert vagy udvar, alakítsunk ki egy teraszt! Sok irodában ez a füstölgők helye és persze akad olyan vezető is, aki lógásként értelmezi, ha a szabad levegőn álldogálnak a munkatársak. Ha megfogadjuk az Offiseven, munkakörnyezet-tanácsadó tippjeit, akkor egy hasznos, sokoldalú térrel bővülhet az iroda.

Egy kutatás szerint, ha döntenünk kell arról, hogy egyszer utazzunk el hosszabb szabadságra, vagy többször rövidebbre, mindenképpen a több, rövidebb ideig tartó kikapcsolódást válasszuk. Ha hosszan megyünk nyaralni, annyi munka halmozódik fel távollétünkben, hogy visszatérve alig győzzük majd kezelni. A pihenés időtartamánál fontosabb annak rendszeressége.

Nyaralás mellett a hétvégi, otthoni pihenés is jó módja a kikapcsolódásnak. A Jófogás javasolja egy pihenőszeglet kialakítását, medencével, pihenőszékkel és hasonlókkal. „Legyen a jégszekrényben fagylalt, jégkrém, vagy készítsük el kedvenc strandételeinket, főtt kukoricát, hamburgert, palacsintát. Véssük naptárba, hogy melyik hétvégénken megyünk saját otthonunkba nyaralni és tartsuk tiszteletben a szabadság szabályait, tegyük félre a munkát” – írják.

Ha megtanuljuk hogyan kapcsolódjuk ki és szakadjunk el a munkától, sokkal kipihentebbek és magabiztosabbak lehetünk a munkavégzés során, valamint a szabadság hatékony kihasználásával könnyedebben vészelhetjük át a munkás hétköznapokat.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek