Amíg nem dolgozik, addig sem árt

2019. március 25. hétfő - 17:07 / piacesprofit.hu
  •    

Donald Trump amerikai elnök napi munkaidejének 60 százalékát „magánidejének” tekinti. Ezekben az órákban lakásában ül, TV-t néz, twittereket küldözget – de órákat tölt azzal is, hogy szépítse magát.

Kiszivárgott a Fehér Házból az elnök 51 napi munkarendjének naplója. Azokból kitűnik, hogy a ház ura  a tavaly novemberi időközi választások óta összesen 77 órát fordított politikai, törvénykezési tárgyú megbeszélésekre, beleértve televíziós felvételeket is. A politikai jellegű tárgyalások idejét az elnök 45 percben korlátozta – de tarthatnak azok mindössze 15 percig is.

Ugyanakkor Trump ebben az időszakban munkaidejéből 297 órát tekintett „magánidejének.” Ami annál meglepőbb, mivel az elnöki ciklus felén túl Trump még mindig adós 150 személy kinevezésével a kormányapparátus vezető posztjaira: azok 60 százaléka két év után is betöltetlen az Igazságügyi-,  a Munkaügyi – és a Belügyminisztériumban.

fotó: flickr/Gage Skidmore

fotó: flickr/Gage Skidmore

Hogy mit csinál az elnök „magánidejében”, mindenki számára világos lehet, aki ránéz: ápolja magát. Trump már korábban elmondta, hogy ezeket a feladatokat sajátkezűleg végzi el: maga mossa, hosszan, majd szárítja (egy órán át) a haját. Ezt követi a gondos fésülés-rögzítés, majd jön a festék: hajra és bőrre. Miután az arcbarnító krémek csak néhány óra után mutatnak hatást, ezért is kell a sok „magánidő”. Amihez aztán még egy órás ebédidő is járul.

Trump rossz adósként hiába házalt hitelért
Donald Trump amerikai elnök vállalkozásai a 90-es évek elején ismételten csődbe mentek. Az eladósodott Trump már nem kapott több hitelt a Wall Street pénzintézeteitől, ezért a Deutsche Bank finanszírozta – de amikor elnökjelölt lett, már hozzájuk sem fordulhatott.

Szerencse, hogy Donald Trump ennyi időt fordít külseje ápolására – annál kevesebb ideje marad, hogy ártson. Emellett szól a tanulságos gazdasági mérleg is: felmérték, hogyan alakult azon cégek árfolyama, amelyeket az elnök dicsért, és hogyan azoké, akiket csepült. Nos, az általa reklámozottak árfolyama 23 százalékot esett, a bíráltaké 6 százalékkal, az átlag duplájával nőtt. Célszerű lenne ezért az elnök „magánidejét” az egész napra kiterjeszteni.

(Forrás: The Washington Post)