Újabb távolsági fapados próbálkozik

2018. szeptember 11. kedd - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

A jövő év derekán szállhatnak fel a Swiss Skies gépei, hogy fapados áron szállítsák utasaikat Baselből a tengerentúlra. Az induláshoz mindenesetre legalább 100 millió dollárnak kell összegyűlnie.

A Ryanair egy korábbi pilótája és a légi közlekedés három veterán szakértője áll a kezdeményezés mögött. Számításaik szerint gépeik 30 százalékkal gazdaságosabban lesznek üzemeltethetők, mint a nagy légitársaságok gépparkja, mert nem egy központból indulnak majd útjaikra, hanem folyamatosan pontról-pontra repülnek, egyúttal kisebb forgalmú, így olcsóbb repülőterekre.

youtube.com

youtube.com

Egyfajta gépet, 190 férőhelyes Airbus A321 neo-t használnának, fokozatosan bővítve a gépparkot. Az alacsony jegyárak érdekében más fapadosakhoz hasonlóan ezeken a járatokon is külön kellene fizetni a csomagokért, az étkezésért, a szórakozásért, vagy a kiválasztott ülőhelyért.

Amerikába és Ázsiába is repülhetünk fapadossal
A fapados légitársaságok sikere után a tengerentúli forgalomban is megjelentek az olcsóbb versenytársak és hasonló sikerre számítanak: hosszabb távon minden második utas leszállított áron repülhet majd Amerikába vagy Ázsiába.

A Swiss Skies az USA mellett később Karib-tengeri, ázsiai, közel-keleti és dél-amerikai járatok indítását is tervezi. Hasonló svájci kezdeményezés, a berni központú, európai járatokat indító SkyWork néhány hete ment csődbe, korábban az Air Berlin, a brit Monarch és a belga VLM fapados adta fel.

Szakértők szerint a távolsági fapados járatok modelljét még kevesen próbálták ki, de ha új gépeket hatékonyan alkalmaznak, mód lehet rá, hogy bejussanak piaci résekbe, majd tovább fejlődjenek.

(Forrás: Financial Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.