Nem mehet be az irodába, ha leugatja a főnököt

2018. szeptember 09. vasárnap - 10:05 / piacesprofit.hu
  •    

A Google munkahelyein ott lehetnek az alkalmazottak kutyái, az Amazonnál már vagy 6000 négylábú tölti a munkaidőt gazdájával. A kutya a munkahelyen mindenkinek jót tesz – még a cég hírnevének is.

Orvosi kutatások szerint kedvenceink jelenléte munkahelyünkön egyértelműen pozitív kihatásokkal jár. A nyugodtabb légkör csökkenti a szívinfarktusok, agyvérzések kockázatát, a munka közben kialakuló stresszt, pszichikai ártalmakat. Az így nyugodtabban dolgozó alkalmazott kevesebbet lesz betegszabadságon, és általában jobban lehet rá számítani a munkában.

Ez tuti feldobja a napot Kép:Flickr

Ez tuti feldobja a napot
Kép: Flickr

Beigazolódott az is, hogy

a „kutyabarát munkahely” imágója előnyt jelent egy vállalkozás számára; általában rokonszenvesnek tartják, ha megengedik a házi kedvencek jelenlétét. Nyilván nem véletlen, hogy amerikai óriásvállalatok is így döntenek.

Mielőtt azonban bevinnénk a kutyát, feltétlenül derítsük fel a helyzetet. Nyilvánvaló, hogy a munkaadó engedélyére szükség van – de ugyanígy feltehetően valamennyi kollégánk hozzájárulására. Ha van köztük olyan, aki allergiás a kutyaszőrre, netán nagyon fél az ebektől, akkor sajnos fel kell adnunk a tervet.

Akkor is, ha nem tanítottuk meg kutyánkat nyugodt viselkedésre. Ha az ugat, szüntelenül szaladgál, nem való munkahelyre.

Hogyan lesz a munkáltató márka mindenki szívügye?
Az employer branding nagyon felkapott témává vált az elmúlt években. Manapság már elvárás, hogy egy vállalat tudatos munkáltatói arculattal rendelkezzen, mérettől függetlenül. Miért lényeges, hogy a munkáltatói márka mindenki az ügyévé váljon egy szervezetben?

Szükség van arra is, hogy legyen egy zúg, ahová az állat visszahúzódhat, ahol itathatjuk, etethetjük – s természetesen azzal is számolnunk kell, hogy étkezési időben nem a kantinban leszünk, hanem kinn, sétáltatni.

A német Állatvédelmi Egyesület támogatja, ösztönzi a kutyák társaságában való munkába járást azért is, mert sok négylábú így nem kénytelen otthon, magányosan várni a gazdit. Az egylet kezdeményezésére sok vállalat, ahol rokonszenveznek a gyakorlattal, „szimatnapot” rendez alkalmazottjai számára: azok bevihetik a kutyájukat, kipróbálni, hogyan érzi az ott magát.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.