“Ne dolgozz!” – Gyanús fintech-oldalt függesztett fel az MNB

2018. április 16. hétfő - 11:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Magyar Nemzeti Bank vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a nedolgozz.hu honlap működtetője a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet végezzen.

Az MNB piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálja, hogy a budapesti lakóhelyű H. András a nedolgozz.hu internetes honlap révén végez-e rendszeres gazdasági tevékenység keretében a befektetési szolgáltatókról szóló törvény által szabályozott, és az MNB engedélyéhez kötött portfóliókezelési, illetve jegybanki bejelentéshez kötött függő ügynöki tevékenységet.

Az MNB honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában jelezte, hogy a nedolgozz.hu honlap működtetője nem rendelkezik pénzügyi szolgáltatás nyújtására jogosító jegybanki engedéllyel vagy bejelentéssel.

A nedolgozz.hu forex-kereskedéshez kínált segítséget, a honlapon elérhető információk alapján tanfolyamokat hirdettek és bróker-jellegű szolgáltatást nyújtottak. Egyebek mellett kereskedő programok eladását is hirdették – az ajánlat szerint ezeket a programok online tőzsdéken maguktól termelnek hasznot, a befektetőnek gyakorlatilag dolgoznia sem kell.

Kriptovilág: szabályozni kellene, de hogyan?
Szigorú keretek közé szorítaná a kriptodevizák kibocsátását, a világ 20 legnagyobb gazdasága. A most folyó tanácskozáson megszülethetnek az első erre vonatkozó irányelvek, de a közös nemzetközi fellépést nehezíti, hogy még a definíciók sem letisztultak – mondja Kardos Krisztina, a KPMG Legal szakértője.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek