A Nébih komplex tesztjeihez híven a flakonos majonézek esetében is számos laboratóriumi vizsgálatot végeztek a hivatal szakemberei. Amit mindenhol rendben találtak:
- nedvességtartalom,
- zsírtartalom,
- erukusav (növényi toxin) tartalom,
- jelölt omega-3 zsírsav mennyisége,
- növényi olaj összetétel,
- szorbinsav tartósítószer tartalom,
- EDTA antioxidáns tartalom,
- pH,
- PAH szennyezőanyagok jelenléte,
- kén-dioxid tartalom.
A majonézekben jelen lévő tartósítószerek mennyiségét rendeletben szabályozzák. A két említett terméknél a benzoesav – azaz a tartósítószer – tartalom kis mértékben meghaladta az előírt határértéket. Ezek a termékek nem kaphattak helyezést a kedveltségi vizsgálat rangsorában sem.
A kedveltségi vizsgálaton ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozhatták a termékeket „vak-kóstolásos” módszerrel. A majonézek Szupermenta rangsora a külső megjelenés, a szín, az illat és az íz értékelésével alakult ki. A vizsgált termékek közül az Univer majonéz nyerte el leginkább a kóstolók tetszését. Második lett a Penny terméke, míg harmadikként a Reál majonéz végzett.