Generációváltás: van, akinek sikerült

2019. január 17. csütörtök - 13:30 / piacesprofit.hu
  •    

A rendszerváltás után a magánszektor szereplőinek száma rohamosan növekedett. A 90-es évek vállalkozásindítói mára elérkeztek a staféta átadásához. Ezért a cégek vezetésében a generációváltás problémája mára tömeges méretűvé vált.

A zömmel családi vállalkozások elsősorban a családból, baráti közegből oldják meg az utódlást. Ha nem sikerül, akkor szakmai vagy pénzügyi befektetőt keresnek, illetve kívülről hoznak új menedzsmentet. Három cégből csak egynek sikerül az életben maradás. Ez nem jó statisztika. Értékek mennek veszendőbe, megdől a családi bázis. Arról nem is beszélve, hogy a magyar gazdaság alapjait adó családi vállalkozások tömeges bedőlése a gazdaság alappilléreit veszélyeztetik.

 

Kép: Archív

Kép: Archív

A Piac & Profit Generációváltás finisben című, január 31-én, Budapesten megrendezendő konferenciáján rengeteg jó tanács, sikeres példák, tanulságok, módszerek fognak elhangozni. A rendezvény előadói elsősorban a generációváltást, utódlást elindító cégeknek szeretnének gyakorlati segítséget adni, ha elakadtak, ha menet közben nem várt nehézségeik keletkeztek.

A többségében középméretű vállalattá nőtt cégek tulajdonos vezetőinek nem könnyű a céget átadni sem családi, sem idegen kezekbe. A családi cégek erőssége az összetartás, hosszú távú építkezés, tisztességes üzleti magatartás, érzelmi alapú elköteleződés. De hátrányban is vannak, mert a kötődések többnyire megalkuvásokkal is járnak, valamint nagyon összekeverődik a családi és cégtulajdon, – érdek, melynek szétválasztása egyben az alapja is a sikeres cégutódlásnak.  Elkelne a gazdaságpolitika pozitív diszkriminációja is.

Generációváltás finisben – Legyünk a sikeres generációváltók között!

Piac & Profit konferencia. Időpont: 2019. január 31. csütörtök. 9.00–16.00

Helyszín: Sugár Üzletközpont, Rendezvénycsarnok.

A konferencia programjáról, előadóiról, és a jelentkezés feltételeiről itt tájékozódhat!

Várjuk szeretettel. Ha cégátadó, azért, ha utódjelölt, utód, azért!

 

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek