Ezt mindeképpen töltse le, ha külföldön vállalkozna

2018. október 11. csütörtök - 08:00 / piacesprofit.hu
  •    

Bármilyen gazdasági tevékenységet végeznénk külföldön, fontos, hogy ismerjük az adott ország adózási szabályait. A PWC kiadványában 152 ország adójogszabályait foglalta össze.

A PwC idén is összeállította Worldwide Tax Summaries – Corporate Taxes 2018/19 című útmutatóját, amely a világszerte alkalmazott társaságiadó-kulcsokról és adójogszabályokról ad áttekintést. A több mint 2 800 oldal terjedelmű útmutató 152 ország adatait tartalmazza, szerzői a helyi PwC tagvállalatok szakértői.

Áfarendszer: kevesebb lesz a kiskapu és a fekete lyuk
Az Európai Parlament képviselői támogatták az áfaszabályok reformjának jó részét – köztük a legfelső áfakulcs meghatározásával.

A kiadvány egy rövid regisztráció után érhető el a www.pwc.com/taxsummaries weboldalon keresztül – letölthető elektronikus könyvként, PDF fájlként, valamint megtekinthető online. Az adatbázis kompatibilis a mobileszközökkel, így bármilyen eszközön gyors és könnyű hozzáférést biztosít a rendszeresen frissített tartalomhoz.

„Az adórendszerek világszerte állandó fejlődésen mennek keresztül, ezért a vállalatoknak az adómegfelelés minden elemére vonatkozóan naprakész tudással kell rendelkezniük helyi és nemzetközi szinten egyaránt” – mondta Burján Ákos, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadás üzletágának cégtársa. „Szakértőink ezt a naprakész tudást könnyen elérhető, mobilbarát formában nyújtják, vállalatok és magánszemélyek ezrei számára jelent nélkülözhetetlen eszközt a helyes döntések meghozatalában.”

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek