El sem tudja képzelni, hogy ennyi nyugdíj is van

2019. január 28. hétfő - 20:15 / piacesprofit.hu
  •    

Dieter Zetsche, a Daimler-konszern vezérigazgatója májusban, 43 év után nyugalomba vonul vállalatától. Anyagi gondjai nem lesznek: egy napra eső nyugdíja 4.250 euró, azaz 1.4 millió forint lesz.

Zetsche az elmúlt 13 évben vezette a Mercedeseket is gyártó óriásvállalatot és most a valaha csúcsmenedzsereknek kifizetett legmagasabb nyugdíjat élvezheti 2020-tól: a különböző juttatásokat összeszámolva évi mintegy 1.05 millió eurót. Ezzel megelőzi az eddig „csúcstartót”, Martin Winterkornt, a Volkswagen konszern korábbi vezérigazgatóját, akinek egy napra vetített nyugdíja 3.100 eurót tesz ki.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A Daimler-vezér hivatali idejében mindenesetre sokkal többet keresett jövendő nyugdíjánál: éves jövedelme 8.6 millió euró volt. Egyébként anyagi helyzetét nyugdíjasként is tovább javíthatja 2021-től, amikor átveszi a Daimler felügyelő bizottságának elnöki tisztét. A poszt jelenlegi betöltőjének tiszteletdíja évi fél millió euró.

Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés
Tim Cooknak az Apple vezetőjének legutóbbi éves fizetése 15.7 mió. dollár volt, 20 százalékkal több, mint az előző esztendőben.

Nem ritkaság, hogy a német gazdaság csúcsvezetői nyugdíjazásuk után ilyen jövedelmeket élveznek, de vannak már hangok, amelyek azt javasolják: ne terheljék a vállalatokat ezekkel a nagy összegekkel, gondoskodjanak a remekül fizetett menedzserek magukról.

(Forrás: Bild)