Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés

2019. január 15. kedd - 18:09 / piacesprofit.hu
  •    

Tim Cooknak az Apple vezetőjének legutóbbi éves fizetése 15.7 mió. dollár volt, 20 százalékkal több, mint az előző esztendőben.

Cook jövedelme már a második évben emelkedett. A 2017/2018-as gazdasági évben különösen: 12 milliós prémiumot kapott azért, mert a vállalat sikerrel teljesítette pénzügyi célkitűzéseit. Nyílt kérdés, számíthat-e majd Cook prémiumra idén is, miután jelentősen visszaestek az Apple mobiljainak eladásai.

fotó: Mike Deerkoski/flickr

Fotó: Mike Deerkoski/flickr

Az Apple tőzsdei értéke augusztusban ugyan először haladta meg az egybillió dollárt, azóta viszont részvényeinek az ára 30 százalékkal visszaesett, 400 milliárdot veszítve értékükből. Cook a CNBC-nek adott interjúban hangoztatta: a befektetők csak az iPhone-ok negyedéves eladási számait figyelik, ám a visszaesés ellenére a cég kitűnő állapotban van, hosszú távon is.

A nagyok csak nézik, ahogy a kínaiak lenyomják őket
Abban, hogy az elmúlt időszakban visszaestek mind az Apple, mind a Samsung mobileladásai, az egyre erősebb kínai versenytársaknak van fő szerepe.

Az Apple munkatársai tavaly átlagosan 55 500 dollárt kerestek. Ez jóval alacsonyabb, mint amennyit a Facebooknál vittek haza: ott az átlag 240 000 dollárt egy évben. A nagyok közül az Amazonnál a legkisebb az átlagos kereset, kereken 30 000 dollár egy évben – ott a sok raktári munkás alacsony bére nyomja le a átlagot. (Forrás: Dow Jones).