Egy jó fotó már fél siker

2018. december 29. szombat - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

Szakmai kapcsolatteremtő portálok, mint az amerikai Linkedin vagy a német Xing, nem kevés embernek szolgáltak már munkalehetőséggel. Még többnek is szolgálhattak volna, ha azok megfelelő fotót tettek volna fel a portálra.

Sokan megfeledkeznek arról, mekkora jelentősége van, hogy képzettségünk, munkásságunk leírása mellett milyen fotóval mutatkozunk be. Az ugyanis az első a portálon, amire mások felfigyelnek és döntő is lehet.

Álláskeresésnél nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás (Pixabay)

Álláskeresésnél nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás
(Pixabay)

Így induljunk ki abból, hogy ne a családii fotótárból származó, vagy az aluljáró automatájában készült képet használjuk. Minőségi, profi fotóra van szükség, amelyet éppúgy készíthet hivatásos fényképész, mint olyan amatőr ismerős, aki ért a fényképezéshez, különösen a portrék kényes műfajához.

Teljes alakú képet u.i semmiképp ne töltsünk fel. Azon fejünk, arcunk a méreteknél fogva alig lesz felismerhető – mégpedig ez a

Mit kérdezzünk meg feltétlenül az állásinterjún?
Főnökök, HR-munkatársak gyakori tapasztalata: az állásra jelentkezők többsége a beszélgetésnél nem teszi fel azokat a kérdéseket, amelyeket pedig saját érdekében fel kellene tennie. Mit kérdezzünk tehát? Néhány javaslat.

lényeg. Tehát portré. Amelyen nem komoran-komolyan pillantunk a lencsébe, hanem mosolyogva. Meleg, barátságos mosoly mindig megnyerő.

Természetesen fontos az is, ami rajtunk van, ami öltözetünkből látszik. A meztelen váll, a laza trikó tabu. Ízléses, mértéktartó öltözet a kívánatos, amely persze alkalmazkodhat a szakmához: nyilván lazábban öltözködik egy dizájn-tervező, mint egy könyvvizsgáló.

Végül, de nem utolsó sorban: ne dobjuk be kedves fotónkat, amelyen olyan jól néztünk ki – még jó pár évvel korábban. A bemuatkozásnál úgy is világos lesz, miként festünk…

(Forrás: t3n.de)