A német kormány nem örül a kínai nyomulásnak

2018. június 29. péntek - 17:08 / piacesprofit.hu
  •    

A BMW több milliárd euró értékben vásárol akkumulátorokat új villanyautója számára egy kínai cégtől – az pedig üzemet épít Erfurt környékén a rendelés teljesítéséhez.

Amint Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója bejelentette, a kínai CATL vállalattal közösen fejlesztették ki azt a lítium-ion akkumulátort, amely a bajor autógyártó “inext” elnevezésű, 2021-ben forgalomba kerülő elektromos limuzinját hajtja majd.

Fotó: SXC

Fotó: SXC

A kínai vállalat üzemet épít fel a kelet-németországi Erfurt térségében, hogy eleget tehessen a több milliárd euró értékű megrendelésnek az ötödik generációs akkumulátorokra. A BMW főnöke ugyanakkor hangsúlyozta: új villanyautójukat a konszern teljes mértékben maga állítja elő és értékesíti.

A jövő az óriás akkumulátoroké
Nagy-Britannia a következő években óriási akku-telepek építésével a világ legnagyobb elektromosenergia-tároló kapacitását teremti meg. Franciaországban az EdF jelenleg is üzemeltet áramtárolásra szolgáló feltölthető víztározókat.

A német kormány már ismételten sürgette az autóipart: gondoskodjanak arról, hogy hazai termelésből láthassák el villanyautóikat akkumulátorral. Azok piacát jelenleg ázsiai gyártók vezetik.

(Forrás: Handelsblatt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor