A kkv-k többségénél nem megfelelő az IT-biztonság

2018. október 18. csütörtök - 08:00 / piacesprofit.hu
  •    

Az EU-ban október a kiberbiztonság hónapjának lett kijelölve, javítandó a kiberbiztonsági tudatosságot. A Bitport által idézett tanulmány szerint van is min javítani.

A kis- és közepes vállalkozásokra fókuszáló SMB Cybersecurity Report nevű kutatásban szereplő vállalatok több mint felénél, egészen pontosan 53 százalékánál történt már adatvesztés. Az incidensek gyakran jártak pénzügyi következményekkel, beleértve az elmaradt bevételeket, valamint az adatvesztés utáni helyreállítás költségeit.

Ne nyissa meg ezt az OTP nevében küldött üzenetet!
Adathalász leveleket küldenek valakik az OTP nevében. Az üzenet nem  a valódi OTP-netbank oldalára, hanem egy arra megtévesztően hasonlítólapra vezet.

A középvállalatok 30 százaléka nyilatkozta, hogy az adatszivárgások költségei 100 ezer dollár alatt maradtak, míg 20 százalékuknál ez az összeg 1 és 2,5 millió dollár között mozog.

A megkérdezett vállalatok rendszerei nem ritkán 5000 biztonsági figyelmeztetéssel szembesülnek naponta, amelyeknek azonban alig több mint a felét (55%) vizsgálják ki. Az kkv-kat leginkább érintő biztonsági aggályok közé tartoznak az alkalmazottakkal szembeni célzott támadások, mint például az adathalászat (79%), az APT, azaz a folyamatos fenyegetést jelentő támadások (77%), a zsarolóvírusok (77%), a DDoS-támadások (75%) és a BYOD (74%) elterjedése.

A Cisco több pontban adott tanácsokat a kkv-knak a felmérésben szereplő fenyegetések elhárítására – ezekről részletesen a Bitport cikkében olvashat.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor