Lehet, hogy totálkáros, de az adatok még így is menthetők

2018. augusztus 09. csütörtök - 18:07 / piacesprofit.hu
  •    

Mobilok javításával foglalkozó szakembert kérdezett a Der Spiegel arról, mi a teendő, ha „szokásos” nyári baleset történik kedves mobilunkkal: a homokba esik, netán egyenesen a tenger vízébe pottyan?...

Menthetők az adatok még a tengerbe esett mobilról is – de vigyázzunk, ha felduzzad az akku, mert felrobbanhat a telefon.

Az első tanács: mivel nem a szokásos öltözékben vagyunk, ahol a zakó, vagy a nadrág zsebében viszonylagos biztonságban lapul a telefon, számoljunk azzal, hogy a rövid nadrágból könnyen kicsúszhat. Minden esetre mentsük le adatait más elektronikus eszközre. Azután tegyük műanyag tokba, amely a víztől ugyan nem szigeteli, de az adatok jó esetben így is menthetők.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Ha mégis beüt a katasztrófa, íme, egy sajátos görög módszer, ha tengerbe esett a gép, amikor is a sós víz különösen káros: a mobilt két napra alkoholba tenni, majd megszárítani. A gép ugyan így is totálkáros, de az adatokat le lehet róla menteni.

12 percig bírják ki mobilozás nélkül a britek
Szinte tíz percet sem bírnak ki a britek a mobiltelefonjuk nélkül, átlag 12 percenként “ránéznek” készülékükre csütörtökön ismertetett adatok szerint.

Könnyebb eset a homokba pottyantás. Küzdjük le a reflexünket, amivel lefújjuk a mobilról a homokot, mert azzal csak még jobban bevisszük a szemcséket, ráadásul nedvességet is. A legjobb lehetőség alacsony fordulaton járó porszívóval próbálkozni, de sikeres lehet ecset, esetleg fogpiszkáló is, amelyekkel a csatlakozók helyét, a mikrofont tudjuk tisztítani.

Repedés a képernyőn még nem tragédia. Ha nem terjed tovább és a készülék kifogástalanul működik, a szépséghiba elfogadásával drága cserét takaríthatunk meg. Ilyenkor védőfólia, akár egyszerű átlátszó műanyag szalag megteszi.

Veszélyesebb viszont, ha a képernyő a duzzadni kezdő akkutól, belülről sérül. Ha töltjük, ennek azonnal vessünk véget és tároljuk a mobilt biztonságos helyen, mielőtt a szervizbe visszük, mert robbanhat.

(Forrás: Der Spiegel)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek