Szélessáv cikkek


Az olcsóbb netet kellene fejleszteni

Az olcsóbb netet kellene fejleszteni 

Bár Magyarországon folyamatosak az infrastruktúra-fejlesztések, azok költséghatékonyságuk miatt inkább a mobilinternet-hálózatot érintik, mintsem a korlátlan használatú és olcsóbb vezetékes internetet.
Gazdasági növekedést okoz az internet

Gazdasági növekedést okoz az internet 

Az Európai Bizottság szerint a nagysebességű internet a gazdaság valamennyi ágazata számára igen fontos és a digitalizált egységes piac gerincét alkotja. A szélessávú lefedettség 10 százalékos növekedése a gazdaság 1-1,5 százalékos növekedését hozza magával. Ezért kéri ki az EB az érdekeltek véleményét arról, hogy miként lehetne a nagysebességű internethálózatok felállításának költségeit csökkenteni az EU-ban.
Egy meglepő dolgon is múlhat a jólétünk

Egy meglepő dolgon is múlhat a jólétünk 

A szélessávú sebesség minden egyes megduplázódása 0,3 százalékkal növeli a GDP-t, derül ki az Ericsson, az Arthur D. Little és a Chalmers University of Technology tanulmányából. A nagyobb szélessávú sebesség ösztönző hatással van a gazdasági növekedésre, ami az automatizált és egyszerűsített folyamatokból, a nagyobb termelékenységből, valamint az olyan alapvető szolgáltatások jobb hozzáférhetőségéből származik, mint például az oktatás és az egészségügy.
42 Mbps-ra gyorsít a Telenor

42 Mbps-ra gyorsít a Telenor 

Az eredetileg bejelentett 21 Mbps kétszeresére, 42 Mbps-ra gyorsítja Hipernet szolgáltatását a Telenor. Miután a hálózatfejlesztés keretében 584 bázisállomáson már megtörtént az átállás, a minden eddiginél gyorsabb és nagyobb kapacitású, akár 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító mobil szélessáv a fővárosban és környékén érhető el. Ezzel a Telenor Magyarország rendelkezik jelenleg a legkiterjedtebb HSPA+ hálózattal.
Magyar elnökség: szélessávot minden európainak!

Magyar elnökség: szélessávot minden európainak! 

A magyar soros elnökség jogalkotási prioritásai közé tartozik az európai Digitális Menetrendhez igazodva a szélessávú internet-hozzáférések elterjedésének ösztönzése, amelynek egyik fontos eszköze lesz az Európa egészére kiterjedő rádióspektrum-politikai program megalkotása - erről Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár beszélt, aki a magyar soros EU-elnökség képviseletében munkaebéden tárgyalt a Brit Kereskedelmi Kamara képviselőivel Brüsszelben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint az államtitkár a soros elnökség prioritásait ismertetve jelezte: Magyarország a távközlés területén is a párbeszéd és a konszenzuskeresés útját járja.
Szélessáv: Magyarország a 28. a világon

Szélessáv: Magyarország a 28. a világon 

Magyarország a 28. azon a listán, amit a szélessávú internetes technológiában vezető szerepet betöltő országokról készített az Oxfordi Egyetem: az első helyen Dél-Korea áll, majd Hong-Kong és Japán következik, míg a 29. helyen Csehország, a harmincadikon pedig Lengyelország és Szlovákia holtversenyben áll. A felmérés szerint a szélessávú szolgáltatások minősége egy év alatt átlagosan 24 százalékkal javultak. A vizsgálatot harmadik alkalommal végezték el 72 ország 239 városában.
Párbeszéd indult a kormány terveiről

Párbeszéd indult a kormány terveiről 

Infokommunikációs szakmai párbeszéd indult a kormányzat és a piaci szereplők között. A Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára által kezdeményezett július 13-i partnertalálkozón a mobil távközlés frekvenciagazdálkodással összefüggő aktuális kérdéseit tekintették át a minisztériumban.
666 ezer magyarnak gyors és mobil

666 ezer magyarnak gyors és mobil  

Novemberben az októberi 803 ezerről 865 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma, miközben az egy előfizetőre jutó adatforgalom az októberi 1,56 GB-ról 1,53 GB-ra csökkent - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.

Szélessáv, korlátok nélkül 

Sikerrel zárult a Szélessáv Műhely szervezésében, a számos európai uniós ország képviselőinek részvételével november 26-27-én megrendezett „B3 workshop".
Mobillal a szív-érrendszeri katasztrófák elkerüléséért

Mobillal a szív-érrendszeri katasztrófák elkerüléséért 

Olyan új betegfelügyeleti rendszert mutattak ma be a Pannon Házban, mely a mobil távközlés eredményeit felhasználva jelentősen javíthatja a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők életminőségét, és hozzásegítheti őket ahhoz, hogy időben jussanak a szakszerű segítséghez.

Öt érv a nyugodt internetezéshez 

A mobilinternet az év minden időszakában, szinte bármilyen helyzetben jól jön, hiszen a felgyorsult világban egyre többünknek van szüksége a mozgás szabadságára, ám ezzel egy időben az állandó internet-kapcsolatra is. A mobil szélessáv erre garantált előnyöket nyújt, a Pannon célja pedig, hogy ezeket az előnyöket ügyfelei igényeihez igazítva kínálja.

Vodafone: 900 megahertzen olcsóbb lenne internetezni 

Vodafone szerint Magyarországon a mobilinternet akkor terjedhetne gyorsabban, ha a 900 megahertzes frekvencián is lehetne adatszolgáltatást nyújtani, mivel ez sokkal olcsóbb, mint a most használt 2,1 gigahertzes frekvencia.

Mobilinternet: kerüljük el a sokkoló számlákat! 

Bár a mobilinternet-csomagok már lényegesen áttekinthetőbbek, mint a szolgáltatás indulásakor, a fogyasztónak ma is körültekintőnek kell lennie, ha nem akar sokkoló összegű számlával találkozni, jelentette ki Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK).

Internet kint és bent 

Különleges internet szolgáltatás csomagot kínál az Invitel, Magyarország legnagyobb alternatív telekommunikációs szolgáltatója a tanulóknak. A Diák ADSL csomag épp egy iskolaév idejére biztosít megbízható vezetékes internet-kapcsolatot az inviteles területek bármelyik albérletébe, de az örökmozgók sem maradnak offline: a csomaghoz mobilinternet is rendelhető. Az Invitel nyár közepe óta kínál mobilinternetet előfizetőinek. A Net&Go most, a Diák ADSL-lel lép először a szélesebb nyilvánosság elé.

Automatikus emailfogadás a mobilokra 

A kínálatban eddig megtalálható BlackBerry szolgáltatás mellett június 2-tól a Vodafone új, Windows Mobile alapú ún. push e-mail szolgáltatást kínál előfizetőinek, Mobil Outlook néven. A push e-mail szolgáltatás előnye, hogy a levelek a felhasználó mobiltelefonjára automatikusan megérkeznek, így nem kell rendszeresen bejelentkezni és megnézni az e-mail fiókot, hogy érkezett-e új levél.

Miért nem kell a magyarnak a szélessáv? 

Magyarország szélessávú mutatói a lefedettség, árak, minőség és verseny terén jobbak az uniós átlagnál, ugyanakkor a lakosság és a KKV-k körében még mindig jelentősen elmarad a penetráció az unió élvonalától.

A sebességtesztek mit sem érnek? 

A szolgáltatók általában nem hajlandóak elárulni az általuk kínált internet elérés valódi sebességét. A pontos értékek meghatározására számos honlap vállalkozik, ám az ilyen oldalak többsége megbízhatatlan.

Magyarországon is indul a mobilkód 

A Pannon, a Sanoma, és a T-Mobile összefogásaként elindult a magyarországi mobilkód kísérlet. Az elsősorban Japánban és Nyugat-Európában elterjedt technológia egy kétdimenziós vonalkód, ami fölé fényképezőgépes mobiltelefont tartva információkhoz lehet jutni.

Obama lehetne a legjobb reklámarc 

A lehető legnagyobb reklámértékű híresség egy fillért sem kap azért, mert népszerűsíti a Blackberry mobiljait. Szakértők szerint, ha nem az államigazgatásban dolgozna, akár ötven millió dollárt is elkérhetne az Egyesült Államok frissen megválasztott elnöke, Barack Obama, mert a nyilvános megjelenései során magánál tartja, és többször is utalt rá, hogy mennyire sokat jelent neki az elsősorban az emailek kezelésére alkalmas eszköz.

Tovább gyorsít a Pannon! 

A Pannon tapasztalatai alapján a gyorsan növekvő, ma már az ország 361 településen, a lakosság 65%-a számára elérhető mobil szélessávú 3G/HSDPA hálózatot igénybe vevő ügyfelek számára azonban nem csupán a területi lefedettség, hanem az internetezési élmény is egyre fontosabb szerepet játszik: ennek érdekében a Pannon folyamatosan kapcsolja be hálózatában a 7,2 Mbps letöltési sebességet, valamint a nagy feltöltési sebességet biztosító HSUPA képességet is.

Velünk van a netünk 

Az internetelérhetőség pár éve még álom volt ott, ahová nem ért el vezetékes hálózat. A technikai fejlődés azonban ma már ott tart, hogy az internet mobilhálózaton, mikrohullámon, de akár műholdon keresztül is elérhető, kábelek, vezetékek nélkül. Utazhatunk vonaton, vagy szabadságra mehetünk a legeldugottabb vidékre is. A netünk velünk van.

Terjed a szélessáv, a vezetékes telefon haldoklik 

2008. augusztus végére 1,474 millióra nőtt a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folytatódott a vezetékestelefon-vonalak számának lassú csökkenése , közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak 

A fogyasztói élmény és a színvonalas szoftveres támogatás is fontos szempont lett a vásárlók körében a KPMG kutatása szerint.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo