Pocsékolás cikkek
Egy év alatt nyereséget hoz az éttermeknek az élelmiszerpazarlás csökkentése
Az ENSZ adatai szerint a világszerte elkészített élelmiszerek harmada végzi a szemetesben. Egy új felmérés szerint egy év alatt megtérül, ha az éttermek és kávézók arra költenek, hogy átalakítsák folyamataikat az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében. Az egy év lejárta után pedig 2 százalékkal csökkennek a költségeik. De még így is tovább folyik az élelmiszerpazarlás náluk.
Nyakunkon a "világvége", mégis tovább pocsékoljuk az energiát
Az energiahatékonyság javítása nemcsak a fenntartható energiagazdálkodás első lépése, hanem elengedhetetlen annak a klímakatasztrófának a kezelésében is, amifelé egyre nagyobb sebességgel száguldunk. A legolcsóbb és a leginkább környezetbarát energia az, amit fel sem használunk. Március 6-a az energiahatékonyság világnapja.
Nem csak szennyezünk, pocsékolunk is
A műanyag csomagolás nem szolgálja az élelmiszerekkel való takarékoskodást, éppen ellenkezőleg: tíz év alatt megkétszereződött az élelmiszer-pocsékolás és párhuzamosan nőtt a műanyagok felhasználása is, mutat rá egy tanulmány.