P2p cikkek


Betilthatják Kínában a P2P hitelezést

Betilthatják Kínában a P2P hitelezést 

A P2P kölcsönzés betiltását fontolgatja a kínai kormány, miután fintech cégek több százer embert károsítottak meg. A befektetők a Questor-botrányhoz hasonló pánikszerű rohamban próbálták kivenni a pénzüket, Pekingben a pénzüket követelő tüntetőket oszlattak.
Sharing economy: megszoksz vagy megszöksz

Sharing economy: megszoksz vagy megszöksz 

Minél hamarabb száll be egy cég a megosztásos gazdaságba, annál több esélye van az érvényesülésre. Még van tér az új platformok számára, de a későn érkezők idővel azon kaphatják magukat, hogy ez a vonat már elment, véli Kőszegi Árpád, a PricewaterhouseCoopers Magyarország menedzsere.
Olcsó és egyszerű marketingtrükkel futott be a Tinder

Olcsó és egyszerű marketingtrükkel futott be a Tinder 

Nem kell hozzá sok pénz, csak egy busz, néhány partiarc, meg egy kis gerillamarketinges szellem. Akár máshol is hasznosítható az ötlet. A Tinder az egyik legfelkapottabb társkereső alkalmazás lett.
Több lóra tesznek a nagyok a túléléshez

Több lóra tesznek a nagyok a túléléshez 

A technológiai fejlődés villámgyors. Úgy száguld, hogy a nagyvállalatok sem tudják eldönteni, melyik megoldásba fektessenek, így többfelé próbálkoznak, hátha valamelyik befut. Nem ágazatokban kell gondolkodni, mert azok nem jellemzik kellőképpen a termelési folyamatokat. A termékfunkció számít és az, hogy találkozik-e a vevő igényeivel .Szakkifejezés is van már erre. Platformagnosztikus cégeknek hívják az ilyeneket. Nekik van esélyük a fennmaradásra.
Megy az Uber. Mit buknak a sofőrök?

Megy az Uber. Mit buknak a sofőrök? 

Július 24-én leáll Magyarországon az Uber autómegosztó szolgáltatása, mivel a cég nem kívánta vállalni az aznap hatályba lépő törvény kockázatát, ami a sofőrjeiket érintené. Ez bizonyos szempontból azt jelenti, hogy kkv-k győzedelmeskedtek egy multi felett. Más szempontból viszont azt is jelenti, hogy szembe megyünk a világ trendjével, 1200 embernek pedig új megélhetés után kell néznie.
Az Uber-alapító tanácsai a sikeres vállalkozáshoz

Az Uber-alapító tanácsai a sikeres vállalkozáshoz 

Az amszterdami Startup Fest Europe-on tartott beszédéből kihagyott minden utalást az Uber elleni taxistiltakozásokról és a P2P-közlekedés jogi nehézségeiről. Inkább motivációs beszédet adott arról, hogyan legyen az ember jó vállalkozó. Mindezt az Uberrel és önéletrajzi vonatkozásokkal színesítve. Azt is megtudtuk, hogy mi az amerikai kiejtése az Uber szónak: ú-bőr.
A megosztás maga a demokrácia - mondja, akinek bejött a dolog

A megosztás maga a demokrácia - mondja, akinek bejött a dolog 

Az Uber hazai betiltása kapcsán különösen előtérbe kerültek a megosztás gazdaságának kérdései. A másik zászlóvivő, az Airbnb alapítója szerint a lakáskiadás nemcsak pénzcsinálás, hanem eszköz új kapcsolatok létesítésére. Minden éjszaka egymillió ember száll meg Airbnb-s otthonban világszerte.
Leáldozóban a Bitcoin?

Leáldozóban a Bitcoin? 

Még elődje sem terjedt el, de másik új virtuális pénznem tör a hatalmára. Rivalizálnak a bitcoin-appok fejlesztői, s néhányan közülük egy új pénznemhez dezertáltak. Az Ethereum-alkalmazások lehetővé teszik a kistermelőknek, hogy közvetlenül értékesítsék terményeiket a fogyasztóknak.
Na ettől kapnak majd gutaütést a taxisok!

Na ettől kapnak majd gutaütést a taxisok! 

Beszállna a Facebook is az autómegosztás-iparba. Az Esemény oldalak bővítésével a közösségi oldal, előéletünket, érdeklődési körünket, kapcsolati hálónkat elemezve ültetne be a megfelelő kocsiba. Furikázás Big Datával.
Az Ubertől a bevándorlókig tart a megosztás gazdasága

Az Ubertől a bevándorlókig tart a megosztás gazdasága 

A magányos ISIS-terrorista, a biztonságos életkörülményeket kereső migráns, a lakását bérbe adó vagy a kocsiját megosztó polgár ugyanazon spektrum más-más pontjain húzódnak meg. A P2P új techarzenálja forradalmasítja a gazdaságot, a társadalmat és a magánéletünket.

Mindenki beleszólhat a termelésbe és az innovációba 

A világgazdaságban tapasztalható zavarok miatt fokozódó globalizáció és az új informatikai technológiák felgyorsulása együttesen arra ösztönzi a vállalatokat és kormányzatokat, hogy új üzleti modelleket keressenek. E törekvésükben az vezeti őket, hogy megfeleljenek a hatékonyságra, versenyképességre, rövid távú agilitásra és hosszú távú növekedésre vonatkozó felfokozott igényeknek, derül ki az Accenture új felméréséből.

Szeptemberben dől el a netezők sorsa 

A francia parlament július végén döntött volna elvileg a törvény új verziójáról, mely bizonyos esetekben szabadságvesztéssel büntetné a jogvédett tartalmakat fizetés nélkül letöltő, a bíróság által is bűnösnek talált személyeket.

A fájlcserélők egyszerűen elbújhatnak? 

A kíváncsiskodó szolgáltatóktól és hatóságoktól védené a felhasználókat, illetve a peer-to-peer adatforgalom korlátozását segítene kijátszani az iPon Computer VPN-szolgáltatása.

Zeneletöltés: a végtelen háború 

Több tízezer perrel a hátuk mögött is döntetlenre áll a lemezipar és a felhasználók évek óta zajló küzdelme az internetes zeneletöltés frontján.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo