Mesterséges hús cikkek


Hogyan lehet környezetkímélőbb az igazi húsnál a laboratóriumi?

Hogyan lehet környezetkímélőbb az igazi húsnál a laboratóriumi? 

Az egy-egy őssejtből kifejlesztett laboratóriumi húst, mely most készül meghódítani a piacokat, az állattenyésztésből nyert hús zöld alternatívájaként emlegetik évek óta. Egy új tanulmány szerint azonban előállítása a laboratóriumban olyan sok áramot igényel, hogy csakis megújuló energiák használatával lehet környezetbarát megoldás.
A hús előállítása közben egy állatnak sem esett bántódása

A hús előállítása közben egy állatnak sem esett bántódása 

Kutatók már közel járnak a laborban növesztett hús megalkotásához, pár év múlva bolti forgalomban is megjelenhet a mesterséges hús, az amerikai törvényhozás már foglalkozik az esetleges engedélyezéssel.
Műhúsgyártásba fektet Bill Gates, Richard Branson és Jack Welch

Műhúsgyártásba fektet Bill Gates, Richard Branson és Jack Welch 

Húsfogyasztásunk ökolábnyoma óriási. Az állattenyésztés nagy metánkibocsátással, víz- és földlábnyommal jár. A műhús nemcsak környezetkímélő, de válasz lehet a globális éhínség problémájára is. Richard Branson szerint harminc év múlva nem fogunk többé állatokat lemészárolni, hogy megegyük a húsukat.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Úton a klímasemlegesség felé

Úton a klímasemlegesség felé 

A dm első alkalommal készített közös fenntarthatósági jelentést a csoport mind a 14 országára vonatkozóan.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo