Haccp cikkek

Egy lelkes kisvállalkozó kalandjai, szakértői magyarázatokkal
Fotóriporterből gasztroblogger, abból pedig kávézótulajdonos – szép ívű vállalkozói karrier. Egy vendéglátóhely engedélyeztetése nem tartozik a legegyszerűbb procedúrák közé. Szakértő és a tapasztalt vállalkozó segít egy jó példa bemutatásával!

Takarítás: csak szabályosan!
Ha élelmiszergyártással vagy -forgalmazással foglalkozik egy vállalkozás, akkor a számtalan szigorú szabály mellett a telephely tisztán tartásának, takarításának módja is szigorú szabályokhoz kötött. Összeszedtük a legfontosabbakat.

HACCP-kézikönyv: 5 dolog, amit érdemes átgondolnia
A HACCP kiépítése a legkisebb üzletben is a működés alapvető követelménye, ha élelmiszerekkel dolgoznak. Mindegy, hogy szakemberre bízza-e a dokumentáció elkészítését vagy saját maga áll neki, alaposan végig kell gondolnia a telephely kialakítását, a technológiát és ezt meg is kell szépen fogalmaznia. Az előbbi annyival kerül többe, amennyi időt, energiát elvesz az utóbbi az életéből. Íme az 5 kérdés, ami cégmérettől függetlenül kisebb-nagyobb fejtörést okozhat: