Gasztrokultúra cikkek


Megvan a lista, amit muszáj eltenni, mely éttermekbe érdemes menni Magyarországon

Megvan a lista, amit muszáj eltenni, mely éttermekbe érdemes menni Magyarországon 

Már 12 csillaggal hódít a magyar gasztronómia.
Hasimádók, mi már tudjuk hová érdemes menni

Hasimádók, mi már tudjuk hová érdemes menni 

Kulináris élvezetekben a franciák a királyok.
Az instant tésztafogyasztás a pizza és a hamburger nyomába eredt

Az instant tésztafogyasztás a pizza és a hamburger nyomába eredt 

Az új gazdasági csoda, az instant tészta.
Egy lista, amit muszáj mindenkinek látni, avagy hol adják a legjobb ételeket az országban

Egy lista, amit muszáj mindenkinek látni, avagy hol adják a legjobb ételeket az országban 

A legjobb magyar vidéki éttermek 2024-ben.
Szoros küzdelemben, de a töltött káposzta győzött a magyarok karácsonyi főétel menüjében

Szoros küzdelemben, de a töltött káposzta győzött a magyarok karácsonyi főétel menüjében 

Kutatás bizonyítja, hogy a magyaroknál idén is ugyanaz kerül a karácsonyi asztalra.
A gasztronómiát is felforgatják a magyarok

A gasztronómiát is felforgatják a magyarok 

Pizza házhozszállítás tizenöt percen belül, naprakész borturisztikai információk egy gombnyomásra, asztalfoglalás a neten az ország legmenőbb éttermeibe – néhány azok közül a megoldások közül, melyekkel magyar startupok hoznak új színt a hazai vendéglátós palettára. A gasztro-forradalom kilépett a konyhából: gombamód szaporodnak ugyanis az étkezéshez kapcsolódó, mindennapi életünket megkönnyítő innovációk is.
Lendületet adnának a magyar bor- és gasztrokultúrának

Lendületet adnának a magyar bor- és gasztrokultúrának 

2017 júniusától új alapokra került a bor- és gasztromarketing irányítása a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) annak érdekében, hogy a szakmával szorosabb együttműködés jöhessen létre olyan kulcsprojektek kapcsán, mint amilyen a turisztikai országmárka kialakítása is. Az MTÜ a nyáron intenzív munkába kezd: mind a hat borrégióba ellátogat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen az ügynökség szakmai rendezvénysorozata, létrejön az új egységes borarculat, információs portál indul a magyar borról, de idén második alkalommal megrendezésre kerül a Budapesti Borbár Túra is.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére

Költségkímélés

Égető szüksége van a cégeknek az államilag támogatott lízingkonstrukciókra

Égető szüksége van a cégeknek az államilag támogatott lízingkonstrukciókra  

A hazai lízingpiac 2025 első félévében enyhe növekedést mutatott a finanszírozott összeg tekintetében, miközben a szerződések száma visszaesett.

Pénzszerzés

Belehúztak a magyar gazdagok, nagyot nőtt a vagyonuk

Belehúztak a magyar gazdagok, nagyot nőtt a vagyonuk 

Félévi vagyonmustra: Jól hangzik a 11 százalékos vagyonbővülés, de a Blochamps szerint ez csupán a szűk elit boldogsága.

Adózás

Mérsékelni kellene a legkisebb cégek és az egyéni vállalkozók adóterheit

Mérsékelni kellene a legkisebb cégek és az egyéni vállalkozók adóterheit 

Az áfa alanyi adómentesség értékhatárának további többlépcsős emelését javasolja a Kamara.

Cégblog

Kiben bízz, ha mindenki mást mond?

Kiben bízz, ha mindenki mást mond? 

Az internet által az emberiség történetében először jutottunk el oda, hogy bárki szinte bármiről bármikor információhoz juthat.

Gazdaság

Fontos buktatóról feledkeznek meg a magyarok

Fontos buktatóról feledkeznek meg a magyarok 

A felsőoktatási tanév kezdete a lakásbiztosítások számára is fontos időszak.

Társadalom

Cenzúrázta magát a köztársasági elnök

Cenzúrázta magát a köztársasági elnök 

Minden idők leggyengébb köztársasági elnöke címre pályázik Sulyok Tamás.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo