Gasztrokultúra cikkek


Megvan a lista, amit muszáj eltenni, mely éttermekbe érdemes menni Magyarországon

Megvan a lista, amit muszáj eltenni, mely éttermekbe érdemes menni Magyarországon 

Már 12 csillaggal hódít a magyar gasztronómia.
Hasimádók, mi már tudjuk hová érdemes menni

Hasimádók, mi már tudjuk hová érdemes menni 

Kulináris élvezetekben a franciák a királyok.
Az instant tésztafogyasztás a pizza és a hamburger nyomába eredt

Az instant tésztafogyasztás a pizza és a hamburger nyomába eredt 

Az új gazdasági csoda, az instant tészta.
Egy lista, amit muszáj mindenkinek látni, avagy hol adják a legjobb ételeket az országban

Egy lista, amit muszáj mindenkinek látni, avagy hol adják a legjobb ételeket az országban 

A legjobb magyar vidéki éttermek 2024-ben.
Szoros küzdelemben, de a töltött káposzta győzött a magyarok karácsonyi főétel menüjében

Szoros küzdelemben, de a töltött káposzta győzött a magyarok karácsonyi főétel menüjében 

Kutatás bizonyítja, hogy a magyaroknál idén is ugyanaz kerül a karácsonyi asztalra.
A gasztronómiát is felforgatják a magyarok

A gasztronómiát is felforgatják a magyarok 

Pizza házhozszállítás tizenöt percen belül, naprakész borturisztikai információk egy gombnyomásra, asztalfoglalás a neten az ország legmenőbb éttermeibe – néhány azok közül a megoldások közül, melyekkel magyar startupok hoznak új színt a hazai vendéglátós palettára. A gasztro-forradalom kilépett a konyhából: gombamód szaporodnak ugyanis az étkezéshez kapcsolódó, mindennapi életünket megkönnyítő innovációk is.
Lendületet adnának a magyar bor- és gasztrokultúrának

Lendületet adnának a magyar bor- és gasztrokultúrának 

2017 júniusától új alapokra került a bor- és gasztromarketing irányítása a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) annak érdekében, hogy a szakmával szorosabb együttműködés jöhessen létre olyan kulcsprojektek kapcsán, mint amilyen a turisztikai országmárka kialakítása is. Az MTÜ a nyáron intenzív munkába kezd: mind a hat borrégióba ellátogat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen az ügynökség szakmai rendezvénysorozata, létrejön az új egységes borarculat, információs portál indul a magyar borról, de idén második alkalommal megrendezésre kerül a Budapesti Borbár Túra is.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Akadálymentesítés az értékteremtés egyik kulcsa  – Klasszis Podcast

Akadálymentesítés az értékteremtés egyik kulcsa – Klasszis Podcast 

Beszélgetés a Magyar Telekom sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértőjével, Jakab Judittal és Dr. Balogh Virág szabályozási vezetőjével.

Költségkímélés

Nagyon megy a nyugdíj- és az egészségpénztáraknak

Nagyon megy a nyugdíj- és az egészségpénztáraknak 

A harmadik negyedévben sem állt meg az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári befizetések növekedése.

Adózás

A NAV figyelmeztet: csütörtökön lejár egy határidő

A NAV figyelmeztet: csütörtökön lejár egy határidő 

November 20-ig kell bevallani és befizetni a globális minimumadó előlegét.

Jogi kisokos

Megnehezítette a Kúria a hatósági döntések bíróság előtti megtámadását

Megnehezítette a Kúria a hatósági döntések bíróság előtti megtámadását 

Minap meghozott jogegységi határozatában a Kúria döntött arról, hogy egy közigazgatási pert indító személy meddig változtathatja meg a keresetét.

Cégblog

Akadálymentesítés az értékteremtés egyik kulcsa  – Klasszis Podcast

Akadálymentesítés az értékteremtés egyik kulcsa – Klasszis Podcast 

Beszélgetés a Magyar Telekom sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértőjével, Jakab Judittal és Dr. Balogh Virág szabályozási vezetőjével.

Társadalom

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: az utolsó döntős helyekért folytatódik a küzdelem

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: az utolsó döntős helyekért folytatódik a küzdelem 

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék legjobb technikumi és szakképző iskolai csapatai csatlakoztak az országos döntő mezőnyéhez.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo