Gasztrokultúra cikkek


Megvan a lista, amit muszáj eltenni, mely éttermekbe érdemes menni Magyarországon

Megvan a lista, amit muszáj eltenni, mely éttermekbe érdemes menni Magyarországon 

Már 12 csillaggal hódít a magyar gasztronómia.
Hasimádók, mi már tudjuk hová érdemes menni

Hasimádók, mi már tudjuk hová érdemes menni 

Kulináris élvezetekben a franciák a királyok.
Az instant tésztafogyasztás a pizza és a hamburger nyomába eredt

Az instant tésztafogyasztás a pizza és a hamburger nyomába eredt 

Az új gazdasági csoda, az instant tészta.
Egy lista, amit muszáj mindenkinek látni, avagy hol adják a legjobb ételeket az országban

Egy lista, amit muszáj mindenkinek látni, avagy hol adják a legjobb ételeket az országban 

A legjobb magyar vidéki éttermek 2024-ben.
Szoros küzdelemben, de a töltött káposzta győzött a magyarok karácsonyi főétel menüjében

Szoros küzdelemben, de a töltött káposzta győzött a magyarok karácsonyi főétel menüjében 

Kutatás bizonyítja, hogy a magyaroknál idén is ugyanaz kerül a karácsonyi asztalra.
A gasztronómiát is felforgatják a magyarok

A gasztronómiát is felforgatják a magyarok 

Pizza házhozszállítás tizenöt percen belül, naprakész borturisztikai információk egy gombnyomásra, asztalfoglalás a neten az ország legmenőbb éttermeibe – néhány azok közül a megoldások közül, melyekkel magyar startupok hoznak új színt a hazai vendéglátós palettára. A gasztro-forradalom kilépett a konyhából: gombamód szaporodnak ugyanis az étkezéshez kapcsolódó, mindennapi életünket megkönnyítő innovációk is.
Lendületet adnának a magyar bor- és gasztrokultúrának

Lendületet adnának a magyar bor- és gasztrokultúrának 

2017 júniusától új alapokra került a bor- és gasztromarketing irányítása a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) annak érdekében, hogy a szakmával szorosabb együttműködés jöhessen létre olyan kulcsprojektek kapcsán, mint amilyen a turisztikai országmárka kialakítása is. Az MTÜ a nyáron intenzív munkába kezd: mind a hat borrégióba ellátogat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen az ügynökség szakmai rendezvénysorozata, létrejön az új egységes borarculat, információs portál indul a magyar borról, de idén második alkalommal megrendezésre kerül a Budapesti Borbár Túra is.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére

Pénzszerzés

Pár nap és lejár egy határidő a gazdálkodóknak

Pár nap és lejár egy határidő a gazdálkodóknak  

A Magyar Államkincstár június 10-ig várja a 2025. évi egységes kérelmek benyújtását a gazdálkodóktól.

Adózás

Zugboltot számolt fel a NAV

Zugboltot számolt fel a NAV  

Élelmiszerek és háztartási termékek mellett cigaretta is kapható volt a hevesi lakóházból kialakított zugboltban.

Jogi kisokos

A magyar vállalatok háromnegyede felkészületlenül áll az unió MI-rendelete előtt

A magyar vállalatok háromnegyede felkészületlenül áll az unió MI-rendelete előtt  

Az új EU AI-rendelet alapjaiban változtathatja meg, hogyan használhatják a vállalatok a mesterséges intelligenciát.

Cégblog

Ebből a kínai autómárkából 28 ezret adnak el havonta

Ebből a kínai autómárkából 28 ezret adnak el havonta  

A Xiaomi alapítója és vezérigazgatója arra számít, hogy cége elektromos jármű üzletága nyereségessé válik az év második felében.

Klímablog

Kilőtt az elektromos autók és hibridek iránti érdeklődés

Kilőtt az elektromos autók és hibridek iránti érdeklődés 

A benzines és dízel autók összesítve még mindig népszerűbbek, de az érdeklődés maradt a tavalyi szinten.

Infokom

Bedurvultak az online csalók

Bedurvultak az online csalók  

Az elmúlt hetekben a Netflix előfizetőit, a WizzAir utasait, a Google felhasználóit, valamint az MBH Bank ügyfeleit vették célba.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo