Garantiqa cikkek


Nagy Márton odaszólt: csökkentsék a kezességvállalási díjat

Nagy Márton odaszólt: csökkentsék a kezességvállalási díjat  

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. lefelezte, a legfontosabb termék esetében pedig nullára csökkenti ezeket.
Garantiqa: kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt – már mobilon is

Garantiqa: kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt – már mobilon is 

Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatok számára indította el a Garantiqa Direkt szolgáltatást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A Garantiqa Direkt lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő kkv-k garanciaképességüket és annak összeghatárát egy egyszerű webes felületen és immáron mobiltelefonos applikáción keresztül, rendkívül gyorsan, percek alatt lekérdezhessék. A Garantiqa 2021 október végén már több, mint 2260 milliárd forintnyi hitel mögött áll ott kezességvállalásával.
Széchenyi Újraindítási Hitelek állami hátterű garanciával

Széchenyi Újraindítási Hitelek állami hátterű garanciával 

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett nyár közepe óta igényelhető már több új, speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya Program Konstrukció. A Széchenyi Kártya Program GO! hiteleihez az MFB Csoporthoz tartozó, Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása is kapcsolódik.
Minden harmadik kkv-hitel mögött a Garantiqa áll

Minden harmadik kkv-hitel mögött a Garantiqa áll 

Töretlen az igény a hazai kkv szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
Elégedettek a bankok a Garantiqa-val

Elégedettek a bankok a Garantiqa-val 

Komplex felmérést készített a pénzügyi intézmények körében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából a Századvég Politikai Iskola Alapítvány. A felmérés célja a résztvevők véleményének feltárása volt a Garantiqa-ról általában és szolgáltatásairól. A felmérésben a bankok vállalati finanszírozási területeit irányítók, és a vállalati üzletkötők vettek részt, az eredmény pedig azt mutatja, hogy a bankok elégedettek a Garantiqa szolgáltatásaival: a legfőbb értékeknek a kiszámíthatóságot, a kockázatvállalási hajlandóságot, és a Garantiqa rugalmasságát tartják.
Koronavírus: egyre fontosabb a kezességvállalás szerepe

Koronavírus: egyre fontosabb a kezességvállalás szerepe 

Kiemelt szerep jut a garanciakonstrukcióknak a koronaválság kezelésében, ezt mutatja, hogy az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási portfoliója 1000 milliárd forint fölé emelkedett szeptember végére, derült ki a két szervezet szerdai sajtótájékoztatóján.
Kiemelt szerep jut a koronaválság utáni fellendülésben a garanciakonstrukcióknak

Kiemelt szerep jut a koronaválság utáni fellendülésben a garanciakonstrukcióknak 

Európai szinten is kiemelkedő kereslet van Magyarországon a garanciakonstrukciók iránt, amelyek segítségével a vállalkozások hitelforráshoz juthatnak. A Garanciaszervezetek Európai Szövetsége (AECM) tavalyi adatai szerint a GDP-hez mért garanciaportfolió Magyarországon 2,1 százalékot tett ki, ez a második legjobb eredmény a kontinensen.
Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást

Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást 

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Századvég közös kutatása szerint a hazai kkv-k beruházási kedve 2017 óta nem lanyhul, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak a körükben. Ennek ellenére a szektor hitelpenetrációja elmarad az EU és a V4-ek átlagától is.
Garantiqa: további bővülés az első félévben

Garantiqa: további bővülés az első félévben 

Folytatta bővülését az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 2019 első félévében: a társaság kezességvállalásával 961 milliárd forintnyi hitel jutott több, mint 32 ezer hazai vállalkozáshoz.

Egyre fontosabb a garancia a kkv-knak 

Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy az államilag támogatott garanciakonstrukciók segítségével akkor is kaphatnak banki hitelt fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz, ha alapesetben a bank nem folyósítana hitelt számukra.

Minden jó lesz - csak nem tudják, hogyan 

Alapvetően optimisták a magyar kisvállalkozások, bár, hogy minek alapján látják szépnek a cég jövőjét, az kérdés - a többség ugyanis egyáltalán nem tervez előre. Pedig ez lenne az alapja annak, hogy a jellemzően tőkehiányos kkv-k a fejlődésüket segítő hitelhez jussanak.

Saját magukban bíznak a magyar vállalkozások 

A mikrovállalkozások 65 százaléka, a kivállalkozásoknak pedig a 77 százaléka hajtott végre beruházást az utóbbi öt évben, és ezeket a fejlesztéseket több mint 90 százalékuk a saját profitjából finanszírozta - derül ki az MFB csoportba tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. friss kutatásából. A vállalkozások számára készfizetőkezességet biztosító társaság arra számít, hogy a következő időszakban többen intézményi garanciával kombinált bankhitelek segítségével valósítja majd meg a tervezett beruházásait.

A legnépszerűbb garancia 

Az év legsikeresebb termékévé nőtte ki magát az EU-s pályázatokhoz adott támogatás-visszafizetési garancia a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nél. A társaság december közepéig 7,5 milliárd forintra vállalt garanciát, ez ötszöröse a tavalyi egész éves garanciavállalásnak. Bár a termék immár hároméves, eddig egyetlen egyszer sem kellett a vállalkozók helyett visszafizetni a támogatási összeget.

Egyszer sem kellett a vállalkozó helyett fizetni... 

December közepéig 7,5 milliárd forint uniós pályázatokhoz adott támogatás-visszafizetési garanciát vállalt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., ami ötszöröse a tavalyi egész éves garanciavállalásának.

Amiről az önkormányzatoknak feltétlenül tudniuk kell! 

Október 9-10-én rendezi a lassan hagyománnyá váló polgármesteri napokat a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A kétnapos összejövetelen több mint 100 önkormányzati vezető kap hasznos információkat a következő év finanszírozási nehézségeiről, a lehetséges megoldásokról és forrásbevonási lehetőségekről.

Nem jó jel: már a nagyoknak is kell hitelgarancia 

Történetében először a múlt héten átlépte az 500 milliárd forintos álomhatárt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. garanciaportfóliója. Ez azt jelenti, hogy ma 630-640 milliárd forint olyan forrás érhető el a magyar gazdaságban, amely mögött készfizető kezességével ott áll a Garantiqa. Már a nagyobb cégeknek is szükségük van a hitelgaranciára, pedig korábban "könnyűszerrel megtalálták maguknak a forrásokat a pénzpiacon".

Óvakodnak a bankok garanciát adni 

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (Garantiqa) az év első felében 2,7 milliárd forint értékben vállalt pályázati visszafizetési garanciát, ez csaknem háromszorosa a tavalyi egész éves pályázati garanciavállalásnak. A társaság minden ügyletet kizárólag saját kockázatra, azaz állami viszontgarancia nélkül köt meg.

Hitelgarancia: rekordot hozott a válság 

Válságkezelő intézkedéseinek eredményeként még a romló hitelpiacon is rekordértékben kötött új garanciaszerződéseket a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. az első félévben. A társaság 15 532 szerződés keretében 189 milliárd forint összegben vállalt garanciát, döntő többségében kis- és közepes vállalkozások hiteleire. A szerződések száma és garanciák értéke egyaránt 11 százalékkal bővült.

Kedvezményes hitelgarancia agrárvállalkozásoknak 

Megjelent a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete, amely lehetővé teszi, hogy garantőr intézmények az EU által jóváhagyott csoportmentesség alapján kedvezményes készfizető kezességvállalással segítsék az agrárvállalkozásokat. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nél már felkészültek a kérelmek befogadására.

Pénz áramolhat a magyar mezőgazdaságba 

Megjelent a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete, amely lehetővé teszi, hogy garantőr intézmények az EU által jóváhagyott csoportmentesség alapján kedvezményes készfizető kezességvállalással segítsék az agrárvállalkozásokat. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nél már felkészültek a kérelmek befogadására.

Autóimport: új segítség a pangó piacon 

A hitelgarancia eszközével állítaná helyre a bizalmat a még talpon levő kereskedések és a finanszírozó pénzintézetek között a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete. A két szervezet együttműködési megállapodást kötött, melynek aláírói abban bíznak, hogy ezzel a megoldással stabilizálják a gépjármű-kereskedők helyzetét.

Könnyebben juthatunk több pénzhez 

A Pénzügyminisztérium Támogatásokat Vizsgáló Irodája (PM-TVI) kiadta a szükséges állásfoglalást ahhoz, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 2010 végéig nagyobb támogatással járuljon hozzá a kis- és közepes vállalkozások finanszírozásához. Emelkedik a garancia plafonja, nő a banktól átvállalható kockázat mértéke, és a Garantiqa a de minimis támogatások határát átlépő cégeknek is vállalhat kezességet.

"Nagyon komoly lépést" tettünk a könnyebb hitel felé 

A korábbinál nagyobb hitelösszegre, és annak akár 90 százalékára is kezességet vállalhat mostantól a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., miután az EU jóváhagyta a társaság kezdeményezését a kis- és közepes vállalkozásoknak nyújtható állami támogatás növelésére. 

Újabb könnyítést kapunk a hitelfelvételnél 

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. meghirdette új termékét, amellyel készfizető kezességet vállal a tegnap bejelentett 140 milliárd forintos kedvezményes forgóeszközhitel-program keretében nyújtott hitelekre. A társaság nagy rugalmassággal kezeli a garanciakérelmeket, és akár a teljes tőke- és kamatösszegre 80 százalékos garanciát vállal.

Új hitelek is megnyílhatnak a kkv-k előtt 

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezdeményezésére az Európai Bizottság határozatában november 12-én 1,5 millió euróról 2,5 millió euróra emelte kkv-knak nyújtható (de minimis) kezességvállalás mértékét. A Garantiqa a határozat értelmében szélesebb körben vállalhat készfizető kezességet a kis- és középvállalkozások hiteleihez és pénzügyi lízing ügyleteihez.

Több pénzt kapnak az önkörmányzatok 

A jövő évi önkormányzati költségvetés-tervezet 1423 milliárd forint, ez mintegy 8,7 százalékkal magasabb az ideinél - mondta el Gyenesei István.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet 

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte.

Adózás

Újítások az adóbevallásban

Újítások az adóbevallásban  

Elérhetővé vált az önellenőrzés az eÁfa kapcsán.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az Aldinál vizsgálódik a GVH

Az Aldinál vizsgálódik a GVH  

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult eljárás.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo