Elszabadultak a politikusok

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A két világháborút követően Európában kialakult egy soha le nem írt konszenzus, hogy a kontinensen még egyszer nem történhetnek olyan értelmetlen mészárlások, mint a két világégés idején. A 60-as évek után kialakuló jóléti társadalmak többnyire kedves, joviális politikusokat választottak, akik a béke barátai voltak. Mindez elaltatta az éberséget és álmukban nem gondolták az emberek, hogy újra eljön a gyilkolászás korszaka. A politikusok láthatóan elsőkként feledkeztek meg a világháborúk tanulságairól és a Föld minden táján egyre gyakrabban kerülnek olyan emberek a hatalomba, akiket mintha démonok irányítanának. Putyin keményen belecsapott a történelembe és igazából máig érthetetlen, hogy mi volt az orosz elnök terve Ukrajna megtámadásával, vagy mi volt a Hamász vezetőinek elképzelése az izraeli mészárlással.

Kevés a lőszerük a hadseregeknek az ukrán frontokon (Fotó: Pixabay)
Kevés a lőszerük a hadseregeknek az ukrán frontokon (Fotó: Pixabay)

Putyin esetében az utólagos magyarázatok a NATO és az amerikai fenyegetéssel most tűnik csak igazán mulatságosnak, amikor az ukrán elnöknek kanosszát kell járnia azért, hogy egyáltalán elég lőszert kapjon a védekezéshez. Vagy amikor a NATO egyes tagjai illegetik magukat, hogy felvegyék Svédországot a szervezetbe. Egy olyan államról beszélünk, amelynek évszázadokig elképesztően fontos volt semlegességének megőrzése és esze ágában nem volt csatlakozni egyetlen katonai ligához sem. Ezért hatalmas anyagi áldozatokat is hozott, létrehozva egy szuper erős hadsereget, esetenként nemzeti jövedelmének, az európai átlaghoz képest ötszörösét fordítva a fegyverkezésre. A Magyar Légierő egyetlen vadászrepülőgép-típusa jelenleg is a svéd csúcstechnikát képviselő Gripenekből áll. Állítólag tudásuk, teljesítményük felülmúlja az amerikai vadászgépekét. Ha egy katonai szervezet, mint a NATO egy nagyhatalom megtámadására készült volna, ahogy Putyin állítja, ki ne kapkodna egy olyan fegyveres erőért, mint a svéd? És akkor még meg sem említettük, hogy a NATO alapokmányát tekintve egy védelmi szervezet, nem pedig egy támadóék. Ha az lenne, mi lett volna jobb apropó Oroszország megtámadására, mint az agresszió Ukrajna ellen, ami minden nemzetközi jogot megsértett.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo