A sajtóközleményből ugyanakkor az is kiderül, hogy a megkérdezettek majdnem fele csak részben érti meg, amit olvas. Vásárlásnál minden ötödik magyar mindig megnézi a csomagolt élelmiszereken, hogy azok mit tartalmaznak, milyen a tápértékük. Ezzel a magyarok érdeklődése valamelyest elmarad a 24 százalékos nemzetközi átlagtól.
Érdekes, hogy bizonyos összetevők jelenlétére a magyarok jobban odafigyelnek, mint a nemzetközi átlag. Míg az élelmiszerek összetételénél az európai fogyasztók leginkább a zsír-, kalória- és cukortartalmat ellenőrzik, addig Magyarországon a legtöbben a tartósítószerek, az adalékanyagok és a színező anyagok felhasználásáról tájékozódnak. A magyar fogyasztók számára fontossági sorrendben ez után következik a cukor, a kalória, a szénhidrát, a zsír és a rost - állapítja meg az ACNielsen felmérése.