hirdetés

Játszva tőzsdéznek a magyar diákok

Nagy sikerrel zárult az Erste Befektetési Zrt. 2010 őszi félévére meghirdetett „Tanulj meg játszva tőzsdézni! - Tőzsdei Hírbróker 2010" elnevezésű, felsőoktatási hallgatók számára szervezett tőzsdejátéka. A kereskedés alapjaira épülő gazdasági-hírértékelő játékban virtuális pénzzel licitálhattak a diákok az egyes hírek bekövetkezésének valószínűségére.
hirdetés

A hallgatók körében továbbra is nagy a tőzsdejáték népszerűsége, az először a 2009/2010-es tanévben elindított „Tanulj meg játszva tőzsdézni!" játék folyatására komoly igény volt - mondta el Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ezúttal több mint 39 felsőoktatási intézmény 89 karának közel másfél ezer hallgatóját sikerült újra aktivizálni, és felkelteni vagy fenntartani érdeklődésüket a tőzsdézés iránt.

A „Tőzsdei Hírbróker 2010" játék sajátossága most is az volt, hogy a játékosok a versenyben maradás érdekében minél szélesebb körben történő és folyamatos tájékozódásra kényszerültek, így játszva tanulhatták meg az alapvető befektetési és pénzügyi döntésekhez szükséges hírek értékelését, ami előfeltétele annak, hogy ezt a tudást a gyakorlatban is hasznosítani tudják. A játék segítségével a játékosok a tőzsde működését és mechanizmusait egészen jól ismerő „profi" befektetőkké is válhattak - értékelt az elnök-vezérigazgató.

A legjobbak között összesen 3 millió forint kereskedési tőke kerül szétosztásra Erste NetBroker Diákszámlán. A pénzzel március végéig kereskedhetnek a hallgatók, és az időszak végén realizált hozam a játékosokat illeti. Emellett azonnali karrierlehetőséget is ajánlott az Erste Befektetési Zrt. az összesített verseny legeredményesebb résztvevőinek. A díjak között szerepel még három notebook, több nyelvtanfolyam, valamint borválogatás is. A legjobb csapat rafting túrára mehet majd májusban, míg a legtöbb játékost felvonultató, azaz legaktívabb felsőoktatási intézmény - idén a Budapesti Corvinus Egyetem - „Az év tőzsdecápái - A legaktívabb felsőoktatási intézmény" vándorkupát vehette át az előző félévben győztes Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől.

2011 az oktatásról szól

A jövőben is szeretnénk fenntartani a hallgatók másfél év alatt megszerzett érdeklődését a tőzsdézés iránt, mivel ez nemcsak az Erste Befektetési Zrt.-nek fontos, de a hazai pénzügyi kultúra és a jövő tudatos magánbefektetői szférájának kialakítása szempontjából is elengedhetetlen, így ez a feladat egyfajta misszió is - fogalmazott Cselovszki Róbert.

A játék mellett ezért jövőre az oktatásra kerül a hangsúly: folytatódik és kibővül az idén tavasszal indított országjáró tőzsdei oktatási roadshow, mely a nagyobb egyetemeket, főiskolákat járja végig. Ezen túlmenően hallgatói Tőzsde Klubot alapít az Erste, ahol a diákok brókerekkel és befektetési szakemberekkel találkozhatnak. Emellett pedig bővül az interneten elérhető edukációs tartalmak mennyisége is webináriumok létrehozásával.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo