hirdetés

Viszik a vállalkozói ingyenhiteleket, mint a cukrot

Június 16-áig közel 60 milliárd forint értékben kérelmezte több mint 7 ezer vállalkozás a március 8-ától elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt, ebből mintegy 20 milliárd jutott el az igénylőkhöz – derül ki laptársunk körképéből. A hitelkérelmek döntő többsége a vendéglátás, a kiskereskedelem és a turisztika területén működő vállalkozások részéről érkezett.
hirdetés

Kétségtelen, ha nem jött volna ez a lehetőség, akkor lehúzhattuk volna a rolót – ismerte el az Mfor.hu érdeklődésére a budapesti Fő utcában az Ildikó Konyhája nevű éttermet működtető vállalkozás társtulajdonosa, üzletvezetője, Váczi Ildikó. Annak kapcsán, hogy cége is igényelt az MFB Magyar Fejlesztési Bank által 2021. március 8-án elérhetővé tett Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönből.

A számok alátámasztani látszanak Váczi Ildikó érvelését. Az Ildikó Konyhája Vendéglátóipari Kft. közel 40 millió forintos 2020-as forgalma csaknem 60 százalékkal alacsonyabb a 2019-esnél. Ráadásul a minimálisan ugyan, de pozitív tavalyelőtti adózott eredménnyel (840 ezer forint) szemben a koronavírus-járvány miatti korlátozásokkal terhelt tavalyi évet 17,7 milliós veszteséggel zárták.

Így már érthető, hogy a maximális, 10 millió forintos összeget igényelték május közepén, a Takarékbank által működtetett egyik MFB Ponton. Ilyet további négy hazai hitelintézet működtet: az OTP, az MKB, a Budapest Bank és a Gránit Bank.

Az Mfor.hu utánajárt annak, hogy mennyien igényelték a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt 2021. március 8-ától június 16-áig, a kérelmekből mennyit fogadtak el, mennyit utasítottak vissza, s milyen indokkal, az odaítélt kölcsönökből pedig mennyit kaptak már kézhez a vállalkozások. Laptársunk körképéből az is kiderül, mely szektorokból érkezett a legtöbb igénylés, mennyi volt az átlagos igényelt, illetve folyósított hitelösszeg, s mennyi ideig kell várni a kérelem benyújtásától a folyósításig. A cikket itt olvashatja el.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo