hirdetés

Törlés után is követnek az alkalmazások

Több Android- és iOS-alkalmazás akkor is követi a falhasználót, ha letörölte őket – írja a Bloomberg. Törlés után olyan reklámokat kaphatunk, amik arra próbálnak rávenni, hogy telepítsük újra a programot.
hirdetés

Az alkalmazásokat kiadó cégek megtalálták a módját, hogy egy felhasználó telefonjáról akkor is információkat gyűjthessenek, ha már törölte az alkalmazást. A Bloomberg szerint számos mobil-alkalmazásról kiderült, hogy egy scriptjük a törlés után is kommunikál a mobilunkról a saját szervereikkel. Az Adjust, az AppsFlyer, a MoEngage, a Localytics, és a CleverTap cégek alkalmazásai rendszeresen tartalmaznak ilyen elemet. Az említett cégek fejlesztik az amerikai T-Mobile, a Spotify és a Yelp alkalmazásait is

A kkv-k többségénél nem megfelelő az IT-biztonság
Az EU-ban október a kiberbiztonság hónapjának lett kijelölve, javítandó a kiberbiztonsági tudatosságot. A Bitport által idézett tanulmány szerint van is min javítani.
Az érintett cégek közül néhány elismerte, hogy valóban követik a korábbi ügyfelek mobiljait, de azt tagadták, hogy a gyűjtött adatokat célzott reklámok küldésére használnák. A Localytics bostoni ügyvezetője, Jude McColgan például azt mondta, a scriptek csak arra szolgálnak, hogy mérjék, hogyan reagálnak a felhasználók az alkalmazás frissítéseire (ez persze nem magyarázza meg, miért szükséges törlés után is adatokat gyűjteni róluk). Ehren Maedge, a MoEngage Inc. helyettes marketing-vezetője szerint nem a fejlesztők, hanem az azokat értékesítő cégek (például az Apple vagy a Spotify) felelőssége, hogy mire használják a technológiát, visszaélnek-e azzal.

A követőeszköz használatát sokan kritizálták. A Branch Metrics nevű cég (akik elmondásuk szerint nem használnak ilyen eszközöket) ezek használata elvileg ellentmond az Apple és a Google szerződési feltételeinek, emellett sokan nem tudnak róla, hogy a programok törlés után is információkat gyűjtenek róluk.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo