hirdetés

Törlés után is követnek az alkalmazások

Több Android- és iOS-alkalmazás akkor is követi a falhasználót, ha letörölte őket – írja a Bloomberg. Törlés után olyan reklámokat kaphatunk, amik arra próbálnak rávenni, hogy telepítsük újra a programot.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az alkalmazásokat kiadó cégek megtalálták a módját, hogy egy felhasználó telefonjáról akkor is információkat gyűjthessenek, ha már törölte az alkalmazást. A Bloomberg szerint számos mobil-alkalmazásról kiderült, hogy egy scriptjük a törlés után is kommunikál a mobilunkról a saját szervereikkel. Az Adjust, az AppsFlyer, a MoEngage, a Localytics, és a CleverTap cégek alkalmazásai rendszeresen tartalmaznak ilyen elemet. Az említett cégek fejlesztik az amerikai T-Mobile, a Spotify és a Yelp alkalmazásait is

A kkv-k többségénél nem megfelelő az IT-biztonság
Az EU-ban október a kiberbiztonság hónapjának lett kijelölve, javítandó a kiberbiztonsági tudatosságot. A Bitport által idézett tanulmány szerint van is min javítani.
Az érintett cégek közül néhány elismerte, hogy valóban követik a korábbi ügyfelek mobiljait, de azt tagadták, hogy a gyűjtött adatokat célzott reklámok küldésére használnák. A Localytics bostoni ügyvezetője, Jude McColgan például azt mondta, a scriptek csak arra szolgálnak, hogy mérjék, hogyan reagálnak a felhasználók az alkalmazás frissítéseire (ez persze nem magyarázza meg, miért szükséges törlés után is adatokat gyűjteni róluk). Ehren Maedge, a MoEngage Inc. helyettes marketing-vezetője szerint nem a fejlesztők, hanem az azokat értékesítő cégek (például az Apple vagy a Spotify) felelőssége, hogy mire használják a technológiát, visszaélnek-e azzal.

A követőeszköz használatát sokan kritizálták. A Branch Metrics nevű cég (akik elmondásuk szerint nem használnak ilyen eszközöket) ezek használata elvileg ellentmond az Apple és a Google szerződési feltételeinek, emellett sokan nem tudnak róla, hogy a programok törlés után is információkat gyűjtenek róluk.

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo