hirdetés

Sötét folt az Apple-zseni múltjában

Steve Jobs, az Apple alapítója és haláláig vezetője nem volt éppen erkölcsi példakép: ifjúkori kalandból született lányát csak bírósági kényszerre ismerte el magáénak és később sem segítette. A napokban adják ki a lány emlékiratát, amelyben minderről beszámol.
hirdetés

Jobs, akit jómódú szülei nevelőszülőkhöz adtak, kalandos ifjúságot élt át, amelyben nem kis szerepük volt a kábítószereknek és a hippikalandoknak. Csak 23 éves volt, amikor az egyik, kaliforniai kommunában megélt kalandból kislánya született.

Kép: Wikipedia

Lisát azonban apja, aki születése idején távol volt, visszatérte után nem is akarta magáénak elismerni, csak DNS-teszt és hatósági döntés után volt hajlandó gyerektartást fizetni az anyának, aki évekig takarításból és szociális segélyből tartotta el kettőjüket.

Az élet 35 felett kezdődik: az üzletben mindenképpen
Bill Gates. Steve Jobs. Mark Zuckerberg. Vállalkozók példaképei. Mindannyian arról híresek, hogy fiatalon kezdték felépíteni cégbirodalmukat. Ugyanakkor egy amerikai felmérés azt mutatja, minél idősebb egy cégvezető, annál nagyobb az esélye, hogy a vállalkozása sikeres. Mi lehet ennek az oka?

Később Jobs időnként közeledett lányához, de igazán soha nem fogadta be családjába: az Apple-vezérnek feleségétől három gyermeke született, de hivatalos életrajzában a negyedik, Lisa, nem szerepelt. A lány egyetemi tanulmányainak költségét is mások fedezték.

A kirekesztett Jobs-lány könyvében beszámol arról, hogy apja rendkívül ridegen kezelte, anyagilag sem volt hajlandó támogatni. Csak Jobs utolsó heteiben kerültek közelebb egymáshoz, éppen mielőtt az Apple-alapító 2011-ben rákban meghalt.

Sokmilliárdos vagyonát feleségére és annak gyermekeikre hagyta, Lisa néhány milliót kapott. A ma 40 éves asszony dolgozott Európában a pénzvilágban, napjainkban immár íróként férjével és annak két gyerekével él New Yorkban.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo