Pofonegyszerű ötletek, hogy ne menjen pocsékba a napunk

A vállalakozás vezetőjének rengeteg az elfoglaltsága – éppen ezért nem engedheti meg magának, hogy olyan dolgokkal foglalkozzék, amelyek nem hoznak eredményt. A Pocket összeválogatott néhány jó tanácsot a hatékony munkához.

Közösségi média

Számítások szerint a közösségi média rendszeres használata átlag 13 százalékkal csökkenti munkánk hatékonyságát. Amennyiben munkánkhoz, cégünkhöz nincs köze a Facebooknak, a Twitternek és társaiknak, töröljük mobilunkról ezeket az alkalmazásokat. Este, otthoni gépünkön még mindig ráérünk megnézni, ami érdekel – de sokkal célszerűbb, ha a munkában a bejövő maileket figyeljük, nem pedig mindenféle híreket – bármennyire is szórakoztatóak azok, elveszik az időnket. Egyébként a maileket sem kell folyton figyelni – elég fél- vagy egy óránként, így nem zökkentenek ki.

Kép: Pixabay

Tervezés reggel

Szánjunk rá reggel néhány percet arra, hogy felírjuk, melyek a legfontosabb feladatok, amelyeket aznap meg kívánunk oldani. Vegyük aztán elő az elsőrendűt, és lássunk neki, ha lehet: ilyenkor még frissebb a fejünk. Ha ebédidőig már kipipáltunk néhány feladatot, sokkal nyugodtabban dolgozunk majd délután.

Nincs „multitasking”

Sokak véleményével ellentétben nem állja meg helyét, hogy a jó vezető sok mindent tud egyszerre csinálni. Igazán jól az ember egy feladatra tud összpontosítani, maradjunk annál.

Túl sok a feladat? Veszélyben a hatékonyság?
A munkatársak több projektcsapatban való párhuzamos tevékenysége révén a szervezetek nagyobb sikerrel tudják megoldani a problémáikat, és jobban meg tudják osztani a szervezeti tudást. Ugyanakkor az egyidejűleg több projektben való részvétel konfliktusokkal és azokból eredően kockázatokkal is járhat.
Kerüljük az értekezleteket

Kivéve, ha jelenlétünk nélkülözhetetlen, ne üljük azokat végig. Ami információ ott előkerül, rövid úton megkaphatjuk egy részvevőtől.

Ne aggódjunk

Sok vezető töpreng szinte állandóan azon: mit hoz a jövő, milyen új problémákkal, feladatokkal kerülhet még szembe. Bizonyára lesznek még ilyenek, de koncentráljunk a nap vagy a hét feladataira, ne vegyék el időnként, kedvünket olyan problémák, amelyekkel később talán nem is kerülünk szembe. Ha mégis – majd akkor kell cselekedni.

Üzleti utak

Sok időt visznek el, gyakran vitatható eredménnyel. Ha személyes részvételünk üzleti szempontból nem fontos, küldjük el egy munkatársunkat, és referáltassuk tapasztalatairól, így mi nyugodtan dolgozhatunk a megszokott környezetben.

Tanuljunk meg kikapcsolni

Szokás dicsérni a főnököt, aki reggeltől éjszakáig dolgozik. Vannak ilyenek, de az is tény, hogy a túlhajtott munka egyre kevésbé eredményes. Legyen erőnk abbahagyni és kikapcsolódni. Erdei séta után a kutyánkkal, másnap többször annyit tudunk dolgozni, mint ha előző nap éjszakáig benn ültünk volna az irodában.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo